PHP

Blog

Ülőmunka mellett különösen fontos odafigyelni a mozgásra

Mivel programozóként dolgozom, nem mondhatom el magamról, hogy kifejezetten sokat mozognék munka közben. Egész nap csak ülök a kis irodai fotelemben, vagy otthonról dolgozom, de akkor is szinte egész nap csak ülök. Még így is, hogy nem mozgok, azért elfáradok nap végére. Ám ez elsősorban szellemi fáradtság, mint fizikai. Ennek ellenére ez is óriási visszahúzóerő tud lenni, mikor elindulnék mozogni valamit. Mióta viszont jó idő van, egyre gyakrabban járok el futni, és ez nagyon jó hatással van az egészségemre, mind testileg, mind szellemileg.

De ahhoz, hogy megjöjjön a motivációm a futáshoz, először is szükségem volt egy jó futócipőre!

Enélkül ugyanis elég hamar tönkretettem volna a lábam. A választásnál fontos szempont volt számomra a minőség és valamennyire a design is. Felmentem nagyobb sportmárkák oldalára, hogy körülnézzek, de kész rablásnak ítéltem meg, amennyiért árulják a cipőket, ráadásul nem is volt semmilyen értékelés velük kapcsolatban. Személyesen nem akartam vásárolni, mert annyi időm nincs, és nem is szeretek úgy vásárolni. Aztán szerencsére rátaláltam egy oldalra, ahol végül a tökéletes futócipő is elém került!

Ez pedig nem más, mint a https://cipoteszt.hu/termekkategoria/futocipo/ volt.

Ezen az oldalon rengeteg cipő tesztje, értékelése olvasható el. Első blikkre azt hittem, hogy webshop, aztán, mikor rájöttem a valódi funkcióra még boldogabb voltam. Az összes cipőről ott volt feketén fehéren minden adat, anyagösszetétel, ár stb., és össze is lehetett hasonlítani őket.

Ilyen széleskörű értékelést, még sehol nem olvastam cipőkkel kapcsolatban!

Mindegyik cipőnél olvashatunk egy kis összefoglalást, egy véleményt, amit személyesen az írt, aki tesztelte. Ebben nincs ferdítés, azt írják le amit ténylegesen tapasztaltak. Nem is érné meg nekik ferdíteni, hiszen ezzel vesztenének a hitelességükből.

Az egyedi jellemzőket viszont világosan kiemelik, ahogy a főbb jellemzőket is. Ezen felül az előnyök és a hátrányok is elolvashatóak a cipővel kapcsolatban. Minden cipőnek adnak egy pontszámot, ami abból tevődik össze, hány pontra értékelték egyenként a komfortot, az ár-érték arányt, a tartósságot, és még sok egyebet. Ennek köszönhetően az összehasonlítás is könnyebb.

És nem csak az értékelési szempontok köre, hanem a termék választéka is széles! Vannak utcai futócipők, terep futócipők, sőt még karbon lemezes futócipők is, így mindenki megtalálhatja azt, ami igényeinek leginkább megfelel.

Nekem utcai futócipőre volt szükségem, és nagyon jót sikerült választanom! A cipő elképesztően kényelmes, és sokkal nagyobb élmény benne a futás, mint korábban. Két cipő közt hezitáltam, de az összehasonlítás funkciónak köszönhetően, végül sikerült dönteni, méghozzá nagyon is jól!

Ez a cipő nem csak, hogy kényelmes, de nagyon jól is néz ki, emellett, nagyon jól tartja a bokámat is!

Szerintem fantasztikus ötlet volt egy ilyen oldalt elkezdeni üzemeltetni, hiszen ez a márkáknak is jó, akik cipőit tesztelik, továbbá a viszonteladóknak, mert reklám, és a leendő vásárlóknak is, hiszen megkönnyíti a döntésüket.

Ha nincs ez az oldal, szerintem még mindig itt hezitálnék, hogy mi legyen, honnan rendeljek, milyet, hogy döntsem el, hogy jó stb. És ez nem jelenti azt, hogy döntésképtelen vagyok, vagy ilyesmi, hanem egyszerűen csak úgy gondolom, vannak témák, amikben ha nem vagyok jártas, mint mondjuk a programozásban, akkor jobb kikérni egy olyan ember véleményét, aki jobban ért a dologhoz.

Ha cipőkkel kapcsolatosan hezitáltok, ne féljetek felkeresni ti sem a https://cipoteszt.hu/termekkategoria/futocipo/ -t! Higgyétek el, nem fogjátok megbánni!

[Top]