PHP

Blog

A programozó barátnőm néha halálra tud untatni – de legalább izgalmas cikkeket olvasok például a konyhatervezésről

Egyik legjobb gimnáziumi barátnőmmel eléggé másfelé sodort minket az élet. Engem mindig jobban érdekeltek a humánusabb tárgyak, így ebbe az irányba indultam el továbbtanulás terén is, míg ő a programozói szakot választotta. Mindig is rajongott a reál tárgyakért, az informatikáért is. Úgy gondolom jól döntött, hiszen nagyon sok informatikusra, programozóra van szüksége a vállalatoknak manapság. Ő pedig szívesen tanulja és egyre jobb is benne.

De ez azon a tényen egyáltalán nem változtat, hogy engem ez a téma csöppet sem érdekel. Nem is nagyon értem sokszor, amit mutat, vagy amit ír róla. Ennek ellenére elég gyakran összeülünk együtt tanulni. Mindenki tanulja a saját kis dolgait, azután nézünk egy filmet, szünetet tartunk, beszélgetünk stb.

Pont egy ilyen alkalom volt, amikor ő nagyon beleásta magát a programozás rejtelmeibe, én meg egyáltalán nem tudtam már koncentrálni, így csak elkezdtem mindenfélét böngészni az interneten. Ekkor találtam rá a „Konyhabútor: A konyhád az otthonod lelke? Akkor rendezd is be úgy!” cikkre. Nagyon izgalmas és tanulságos is, semmit nem veszít vele az ember, ha elolvassa, még ha nem is áll éppen konyhatervezés, vagy átalakítás előtt.

Én sem mostanában tervezek egy költözést vagy egy felújítást, de a cikk hatására rájöttem, hogy például miért szeretek sokkal jobban otthon főzni és sütni, amikor hazalátogatok, mint a saját albérletünk konyhájában. Megmutatták, hogy sok esetben a konyha a lakás lelke, hiszen mindennap használjuk, akár naponta többször is. Hiába van a legmodernebb bútorokkal, gépekkel felszerelve, hogyha nem érezzük a sajátunknak, és nem a mi igényeinknek megfelelően van kialakítva és ennek hatására nem érezzük ott jól magunknak.

Ezt nagyjából nap mint nap átélem, amikor semminek nem találom meg a helyét és legszívesebben 5 perc után otthagynám az egészet. Aztán olvastam még a színek fontosságáról is, hogyha például színes egyéniségek vagyunk és mindenhol máshol is szeretjük a színesebb dolgokat, akkor a konyhának sem kell egyszerűen sima barnának lennie például.

Tényleg nem mostanában valószínű, hogy saját konyhám lesz, de amiket tanulás helyett olvastam tanácsokat biztosan figyelembe fogom majd venni, hogyha lesz rá lehetőségem.

[Top]