PHP

Blog

Elindítottam első vállalkozásomat, egy alkalmi ruha webshopot nőknek

Lehet, már ti is jártatok úgy, hogy a semmiből kipattant a fejetekből egy ötlet, amelyhez hasonlót soha nem is gondoltatok, és tudatosan nem is vágytatok rá, mégis ez az ötlet később komolyan átformálja az életeteket. Én is így jártam miközben éppen önmagamat kerestem egy karrier coach-nál.

Egyre jobban vonzott az online világ, és mindenképpen szerettem volna beleásni magam, de nem tudtam hogyan kezdjem el. Íratkozzak be egy iskolába, és tanuljam meg ott. Vagy keressek ingyenes, online képzéseket. Vagy kezdjem előről a karrierépítést és helyezkedjek el kezdőként, bár ez az opció volt az, amelyhez a legkevesebb kedvem volt.

Aztán egyszer csak jött egy gondolat, hogy csinálni kellene egy webshopot, hiszen ennek a működtetésével rengeteg háttértudást szerezhetnék.  Senkit nem ismerek aki ezzel foglalkozna, és nem is nagyon olvastam egy cikket se, ahol ezt a témát fejtegették volna. Mindenesetre nem hagyott nyugodni, nem akart elengedni az ötlet, ezért elkezdtem játszadozni ezzel a gondolattal, hogy mégis mi az, ami közel áll hozzám, ami működhetne, amire van kereslet, és amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni.

Nem egyszerű ezt felmérni, mert lássuk be, a legapróbb, legjelentéktelenebb dolgokra is építenek fel vállalkozásokat, amelyekről el se tudnánk képzelni mekkora üzletet rejt.

Próbáltam magamból kiindulni, én mit keresek az interneten, mi az, amire én vevő vagyok, és hátha ezzel más is így van. Így már jött is a legkézenfekvőbb irány, méghozzá egy női ruha webshop. Persze, tudom, már minden sarkon ruhát árulnak. Elmész venni egy kg húst, és azon kapod magad, hogy a méreted keresed a ruhák között.

Éppen ezért tudtam, hogy a női ruhákon belül is, egy olyan webshopot kellene indítani, amely egy kicsit speciálisabb és csak egy szűrt réteget céloz meg. És jött is egy fantasztikus elképzelés: alkalmi ruha webshop nőknek. Hiszen, mi nők, órákat tudunk eltölteni akár egy üzletben, akár az internet előtt, ruhát keresve és addig megyünk, amíg meg nem találjuk a tökéletes darabot. És ez a lendület még jobban elszabadul, ha egy alkalmi ruháruhára vadászunk,  mert úgy érezzük még jobbnak és szebbnek kell lennünk egy akármilyen eseményen.

Gondoljuk csak át, mekkora fejtörést okoz egy igazán csinos ruhát találni egy esküvőre. Hiszen számos etikettnek kell megfelelni, ne legyen fehér, ne legyen fekete és ha lehet piros sem. Ne legyen miniruha, nem legyen dekoltált, és a vállunkat is fedje a templomi esküvőn. És ha ez még mind nem lenne elég szűrési beállítás, akkor fontos hogy kényelmesen érezzük magunkat benne, ne feszengjünk, tudjuk viselni és még akkor nem beszéltünk a hozzá illő táskáról és cipőről. Egy szóval, egy alkalmi női ruha megtalálása nem könnyű feladat.

Mindezek után, belevetettem magam a webáruház indításához szükséges információk és források összegyűjtésébe, amely több hónapot is felölelt. Nagyon élveztem, hogy van egy célom, amelyhez vezető utat eltökélten építgetem, és amely egyre közelebb kerül hozzám. Egy olyan cél, amelyet én alkotok és minden egyes elemét az én gondolataim táplálják. A webáruház élesítése előtti hónapban volt a legnagyobb hajrá, mert még rengeteg apró, de annál lényegesebb tényezőt kellett véglegesíteni. Aztán egy nyári napon kezdetét vette az új életem, és lett egy alkalmi női ruha webshopom. Mai napig, tök jó érzés kimondani ezt és ahogy megosztom más nőkkel, meglepő módon sokan rávágják, hogy ők is mindig ilyennel akartak foglalkozni, csak nem volt lehetőségük rá. Szerencsésnak tartom magam, hogy akármennyire rögös az út, és nem mindig garantált a siker, de megtehettem, hogy pályát váltok és megvalósítom önmagam.

[Top]