PHP

Blog

Meglepetés a „kocka” öcsémnek

Lassacskán elérkezik az öcsém, Erik névnapja. Sokat gondolkoztam, hogy mivel lepjem meg. Egy valami biztos, muszáj valami informatikával kapcsolatos ajándékon gondolkoznom, mivel neki ez az élete. Amikor 8. osztályosként megkapta a szüleinktől az első asztali számítógépét, akkor Erik eldöntötte, hogy programozó szeretne lenni. Nem tudtuk biztosra, hogy vajon ezt az álmát valóra váltja-e, mivel sokszor elkezd valamit, nagy elánnal csinálja, azt ráun és abbahagyja. Azért tudom biztosra, hogy ez a „szerelem” nála örökké fog tartani, mert eltelt már annyi idő, hogy ezt Erik esetében ki is tudjam jelenteni. Volt, hogy elkezdett karatézni, gördeszkázni, sőt még főzni is, de ezek csak fellángolások voltak nála, pedig azért mindenben volt némi tehetsége.

Nem is volt túl jó ezelőtt bármit is venni Eriknek, mert tudtuk a szüleinkkel, hogy ez csak a pillanatnyi hóbortjának a része, és rövidesen semmi hasznát nem fogja venni. Szerencsére most már a programozás nem csak a hobbija, hanem a munkája is, így jobb érzés bármit is venni neki, mert tudjuk, hogy lesz értelme, fogja használni.

Miután Eriknek már szinte mindene megvan, ami a felszereltséget illeti, így inkább valami szellemes ajándékon gondolkoztam. Erik nem az a kockás inges típusú számítógép zseni, egyáltalán nem tartozik ebbe a rétegbe, nem felel meg a sztereotípiáknak, inkább a laza vonalat képviseli. Ez alatt leginkább arra gondolok, hogy sima mintás pólót hord, bővebb farmert, baseball sapkát. Ennek fényében én arra gondoltam, hogy veszek Eriknek a névnapjára egy laza pólót, de valami olyasmit, amiből rájönnek az emberek, hogy mit is szeret valójában Erik csinálni. Terveim szerint egy szürke alapú pólón lesz egy „E” betű, utalva az Erik névre, mivel névnapja lesz. Az „E” betű pedig vastag lesz, mivel annak nem színe lesz, hanem áramkör mintával lesz kitöltve.

Már csak egy dolgom maradt, keresnem kell egy céget, ami póló nyomtatással foglalkozik.

Így akadtam rá a lolmarkt.hu-ra. Nem ajánlással találtam rájuk, egyszerűen csak böngésztem az interneten. Mivel én debreceni vagyok, így pont kapóra jött nekem, hogy itt is van egy üzletük. Egyébként ahogy láttam a weboldalukon, Magyarország szerte elég sok helyen van boltjuk. El is döntöttem, hogy jövő héten bemegyek és megérdeklődöm, hogy miként és mennyiért kivitelezhető ez a gondolat. Megkérdeztem a szüleinket, hogy milyen ötletnek gondolják. Az volt az első mondatuk, hogy kár, hogy nem nekik jutott ez az eszükbe. Láttam a honlapjukon, hogy az egyedi póló nyomtatáson kívül, árulnak kész termékeket, nyilván, amik elég populárisak a gyártáshoz. Én kifejezetten szeretem az ilyesmi pólókat, nekem is van egy pár hasonló, de szerintem ezentúl én is innen fogok rendelni, vagy bemenni az üzletbe és ott körülnézni. Úgy láttam, követik a mai trendeket és a leginkább aktuális témák szerepelnek a pólókon.

Miután Erik megkapta az ajándékát, elárulom neki, hogy honnan rendeltem, mert biztos vagyok benne, hogy utána fog rendelni saját magának is további pólókat.

[Top]