PHP

Blog

Aktív pihenéssel szakadunk ki a munkából

A párom programozóként dolgozik, és bár általában imádja a munkáját, mostanában annyi feladata van, hogy kicsit már kezd kiégni benne. Nem is csodálom, hiszen gyakran még a szabadidejét is munkával tölti, ami így egyáltalán nem egészséges.

Arra gondoltam, hogy kitalálok egy olyan aktív programot, amivel kicsit ki tudunk kapcsolódni mind a ketten. Arra jutottam, hogy szerveznék egy túrát, amit egy hosszú hétvége alatt megejthetünk. A www.cultractive.eu/latnivalok oldalon pedig kaptam is ehhez inspirációt. A Cultractive oldala a Csallóköz és a Szigetköz látnivalóit és legkedveltebb túraútvonalait gyűjti össze az érdeklődők számára. Ráadásul nem csak szárazföldi, hanem vízi túrákat is kínálnak a kalandvágyóbbaknak.

Végiggörgettem a https://www.cultractive.eu/latnivalok oldalon, és egyből legalább 10 látnivalót találtam, ami a páromat is érdekelhetné. Azt például tudom, hogy nagyon szereti Radnóti Miklós költészetét, így arra gondoltam, az ő emlékművét is meglátogathatnánk. Majd tehetnénk egy sétát Győrben, és a “Cégér-túra” keretein belül felfedezhetnénk Győr múltjának darabjait.

A városnézés mellett pedig a Barangolás a Sokorói-dombságban túra tetszett még meg nagyon. Innen a közepes nehézségű útvonalat választottam ki, mert annyira még nem vagyunk gyakorlott túrázók. Ez még így is egy jó kis 28 km-es táv lesz.

Nagyon tetszik, hogy a Cultractive a látnivalókon túl a rendezvényeket és a túraútvonalakat is részletesen ismerteti. A túráknál például minden megállóról van egy kis infó, és még az esetleges szintemelkedést és csökkenést is jelzik, illetve azt is, hogy mennyi időbe telik teljesíteni az útvonalat.

A https://www.cultractive.eu/latnivalok oldalnak hála egy szuper programot állíthattam össze, amivel majd meglephetem a páromat. Remélem neki is tetszeni fog az ötlet!

[Top]