PHP

Blog

Nyári munka, szórólapozás, bukósisak akció

sunglasses-384567_640Gyerekkoromban sokszor dolgoztunk mi is nyaranta, hogy legyen egy kis pénzünk. Szerettem dolgozni, és azt még jobban szerettem, hogy volt pénzem, és meg tudtam magamnak venni azt, amit szerettem volna, és nem a szüleimtől kellett kérnem rá. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy nem is lett volna mindig rá pénzük, így sokszor igen csak hasznosnak bizonyult. Te dolgoztál nyaranta mikor még gyerek voltál?

A nyári munkák

Nyáron sok lehetőség volt, hiszen sokan kerestek kisegítő alkalmazottakat. Számos hely volt abban az időben, és lehetőség, ahová mehettünk. Volt, hogy butiba kerestek fiatalokat, csak azért, hogy arra figyeljenek, hogy nehogy valaki lopni tudjon. De fagyit is árultunk, vagy jégkrémet, de még vattacukrot is. ezek mind a Balaton partján voltak, mint mozgó árusok. A fiúk például mehettek vízi biciklisekhez is akár dolgozni.

De például szórólapozhattunk is. Persze ez sokkal fárasztóbb volt, mert cipekedni is kellett közben, és 30 fokban ez annyira nem volt túl kényelmes. Mindenféle szóróanyagot szórtunk, amit éppen kaptunk. Akkor volt szerencsés a dolog, ha több újságot, vagy szóróanyagot tudtunk összegyűjteni, mert akkor az több pénzt is jelentett, viszont mindent lehetett egyszerre szórni. Az egy darabosak voltak a legjobbak, ilyenek voltak a szórakozóhelyek szóróanyaga, vagy a különböző akciók népszerűsítése, mint a bukósisak akció.

Manapság már nem ilyen könnyű

Nekem is van gyerekem, 13, és 15 évesek. Nekik már nem olyan egyszerű a sorsuk, mint a miénk volt. A mi időnkben a közbiztonság is sokkal jobb volt. Nem kellett attól tartani, hogy mi lesz a gyerekekkel, és hogy esetleg valami őrült beléjük fog kötni.

Na ma ezt már nem mondhatjuk el, így sokkal jobban is kell őket félteni. Persze már azok a munkák nincsenek, mint a mi időnkben, és már senki nem akar igazán fiatalokat alkalmazni. Az én gyerekeimnek esélyük sincsen a munkára, hiszen túl fiatalok bármilyen munkához.

Bár kitalálták, hogy beiratkoznak az egyik diák munka szövetségbe, így hátha kapnak majd rajtuk keresztül munkát. Jó lenne, ha sikerülne valami munkát kapniuk, mondjuk a szórólapozás teljesen jó lenne számukra.

Remélem, hogy sikerül nekik egy kis költő pénzt gyűjteni a nyár folyamán.

 

 


[Top]