PHP

Blog

Irodai környezetet a home office-ba klímával

Azt hiszem, rengetegen vágyunk arra, hogy otthonról dolgozhassunk. Ám az emberek ilyenkor nem igazán szoktak belegondolni, hogy valójában mivel jár az, ha otthonról dolgozik valaki.

Én tudom, programozóként már több mint négy éve otthon dolgozom. Eleinte nagyon örültem, és kimondottan szerettem itthonról dolgozni. Úgy osztottam be az időm, ahogy akartam, nem volt késés, nem kellett kiöltözni, buszra, villamosra ülni, a délutáni csúcsban evickélni haza, úgy intézni, hogy valamikor még legyen időm főzni stb. Szóval eleinte kimondottan kellemes volt, mikor el tudtam kezdeni otthonról dolgozni, hiszen ezek a kellemetlenségek megszűntek, viszont néhány hónap múlva kezdtem érezni a hátrányokat is. Az ember bármennyire szeretné az ellenkezőjét gondolni magáról, még senki nem volt produktívabb otthon, mint a munkahelyén. Egyszerűen másképp kezeled otthon magad és az időd, és sajnos ilyenkor a 8 óra jobban kitolódik. Vagy egyszerűen csak tovább dolgozol, mert belefeledkeztél.

Nekem egyébként teljes meglepettségemre végül mégis a munkakörnyezet volt az, ami igazán hiányozni kezdett. És leginkább a légkondi… El is határoztam nem olyan rég, hogy befejeztem a nyarak átszenvedését, inkább végre szereltetek egy Gree klímát a lakásba.

gree klíma

Fogalmam sincs, miért ragadt meg ez a név ennyire a fejemben, de emlékeztem, hogy egy régi klímás ismerősünk mondta, hogyha klíma, akkor csakis Gree klímában érdemes gondolkodni. Nyilván a többi sem lehet rossz, főleg egy bizonyos árkategória felett, azonban tudjuk, hogyha az ember megszokik valamit, meg valami bevált neki, akkor nem lesz könnyű lebeszélni róla. Engem persze nem is próbált senki lebeszélni, így csak beírtam, hogy Gree klíma a keresőbe, válogattam keveset a feldobott ajánlatok között, és végül úgy döntöttem, hogy a fabianklima.hu oldalról fogok rendelni, mert itt voltak a legjobb típusok a legjobb árban. Arról nem is beszélve, hogy a klímaszerelési csomagjuk is nekik volt a legkedvezőbb, más helyen sokkal többet kellett volna fizetnem egy hasonló típusú klíma beszereltetéséért.

Így most már egy ideje azért elég kellemes a légkör a lakásban, most már csak arra kell megoldást találnom, hogy a többi zavaró tényezőt kiiktassam. Persze igazuk van a barátaimnak is, akik azt kérdezik, hogy akkor miért nem megyek inkább vissza irodai környezetbe dolgozni… De az az igazság, a buszozást még mindig jobban utálom, mint amennyire hiányzik egy hagyományos munkakörnyezet 😊

[Top]