PHP

Blog

Rend és tisztaság a lelke mindennek, nem csak a számítógépen!

Programozóként nagyon érzékeny vagyok arra, hogy a munkaeszközömön rend legyen és maga a tárgy is rendben legyen tartva. Nálam nincs tele indokolatlan ikonokkal sem a tálca, sem az asztal, mindent a jól elnevezett mapparendszerekben tárolok, amire nincs szükségem azt letöltöm és ami leges-legfontosabb: mindent automatikusan mentek a felhőbe is. A külső tárhelyek kora már leáldozott, sokkal egyszerűbb, ha egyetlen mentéssel minden magától megy fel egy olyan adattároló központba, ahonnan bárhol, bármikor hozzáférhetek ezekhez az adatokhoz. Nyilván, ez abból a szempontból mindig aggályos, hogy ezt hogyan védem meg mások elől, de ha ebben nem bízunk, akkor gyakorlatilag letehetjük az összes okos eszközünket. Szóval a lényeg, hogy minden legyen rendben, átláthatóan és tisztán tartva és akkor a munka is sokkal egyszerűbben és gördülékenyebben megy rajta.

Talán ezzel összefüggésben van, hogy szeretem, ha az otthonomban is minden a neki szánt helyen van és lehetőleg makulátlan tisztaságban ragyog – függetlenül attól, hogy jönnek-e vendégek vagy sem. Ami azt illeti, az elmúlt hónapok erősen arra késztettek, hogy keressek olyan megoldásokat az ehhez szükséges anyagok beszerzésére, amihez lehetőleg elég egy laptop és nem kell megmozdítanom érte néhány ujjnál többet. Legnagyobb szerencsémre találtam is egy olyan opciót, amivel olcsón tudok hozzájutni ezekhez a dolgokhoz, ráadásul az otthonom kényelméből.

Tisztítószer nagyker – ez a megoldás. Nemes egyszerűségen olyan helyen kell vásárolni, ahol lehetőség van arra, hogy a webshop direktben a gyártótól szerezze be a termékeit – így ő is olcsón tudja majd továbbadni, nagyker áron. Akkor is, ha csak lakossági mennyiségben vásárolunk tőlük, de persze ha persze nagyobb tételre van szükségünk azonos típusú áruból, akkor számíthatunk valamiféle kedvezményre a mennyiség függvényében. Nagy macera egy kicsi lakást is rendben és tisztaságban tartani, hát még egy sok-sok négyzetméteres házat teraszokkal. Ebben azért javában hozzá tud járulni, ha jó minőségű, megbízható tisztítószereket tudunk használni a munkához, na meg ha ezek nem fogynak el otthonról a vészes időpontban. Éppen ezért én szeretek nagyobb mennyiségben rendelni egy-egy termékből, egyrészt hogy ne szaladjak ki a készletből a rossz pillanatban, másrészt meg így, hogy kedvezmény is jár érte, inkább megveszem egyben, mint kéthavonta újra és újra. Elvégre megromlani nem romlik meg, helye van a lakásban és olyan jó magyarosan szólva “nem kér enni”.

Ezzel a tömbösített vásárlással egyébként elég sok pénzt meg lehet fogni reményeim szerint. Mióta ezen az elven szerzem be az árut – nem csak a tisztítószereket egyébként, hanem amit csak lehet – elkezdtem vezetni egy kimutatást a költségekről. És már ezalatt a néhány hónap alatt is az látszik, hogy lényegesen jobban költök, ha nem minden héten többször szaladgálok az éppen útba eső üzletbe, ahol vagy jó áron van valami, vagy nem, hanem megfontoltam és átgondoltam rendelem meg a szükséges árucikkeket otthonról és tényleg mindenből csak kiszámoltan annyit, amennyire tudom hogy szükségem van vagy lesz.

Éppen ezért azt is szeretem ebben az egészben, hogy nem vagyok időhöz kötve. Tehát ha nekem csütörtök éjjel jut eszembe (vagy inkább akkor jutok hozzá, sajnos ez a gyakoribb), hogy bevásároljak, akkor nem kell a fejemet vakarnom azért, hogy jaj, nincs nyitva semmi, hanem szépen kényelembe helyezem magam a ház valamelyik sarkában és összegyűjtve a gondolataimat szépen telerakom a kosaramat azokkal a cikkekkel, amikre szükségem van. Ennyire egyszerű a nagyker áron való vásárlás egy webshopból.

[Top]