PHP

Blog

A megfelelő tárhely szolgáltatás nélkül a programozás nem ér semmit

“Én tudok PHP-t programozni. Java Script, CSS, HTML… Nekem minden megy!” – sokszor hallom ezt, és nem feltétlenül csak nagyképűsködés ez az emberektől. Ma már egyre többen tudnak programozni: sok az online tanfolyam, rengeteg a jó iskola, és ha az ember rászánja az időt, akár autodidakta módon is meg tud tanulni programozni, nem is rosszul.

Ami sokkal nehezebb, hogy a munka, főleg a webfejlesztés, nem csak a programozásból áll. Bármilyen hihetetlen is, de a webes munkákhoz igenis szükség van némi hardveres ismeretre, vagy egy megfelelő tárhelyszolgáltató cégre.

A tárhely szolgáltatást én mindig ugyanattól a megbízható cégtől szeretem megrendelni. Náluk rengeteg olyan funkció van, ami az egyik legjobb ár-érték arányú szolgáltatássá teszi az övéket a piacon:

  • cPanel, adatbáziskezelés, sőt, a CMS telepítést segítő program is pipa – könnyű használni, még akkor is, ha félamatőr módon próbálkozunk és nincs a kisujjunkban az egész informatika.
  • Spam szűrő, tűzfal és rengeteg olyan megoldás van a tárhelyhez, amelyik kiküszöböli a népszerű tartalomkezelők gyengeségeit és sebezhetőségeit.
  • Nem csak a webes támadások ellen védik a tárhelyet, hanem a lehető legszélesebb körű protekcióval látják el.
  • SSD tárhelyet adnak, ráadásul ajándék SSL tanúsítványt is kapunk. Gyors, instant, mindent tud, amire egy erős honlapnak szüksége van. Ez még a keresőmotorokban elfoglalt helyet is javítja egy kicsit. Ha például webáruházat üzemeltetünk, akkor a kosárfolyamat gyorsasága is nagyon sokat számít. Ehhez pedig izmos tárhelyre van szükség.
  • Itt CloudLinux szolgáltatást használnak, limitálják az egy felhasználó által használható erőforrások mennyiségét. Se mi nem terheljük túl úgy a szervert, hogy az mások fiókját akadályozza, se más fiókjának a terheltsége nem lesz hatással a mi működésünkre. Messzemenően megéri, azt hiszem.
  • A biztonsági mentést automatizálták, nekünk nem kell kínlódni vele.

Zöldebb is

Az SSD tárhelyek üzemeltetése környezetbarátabb is, mint sok más megoldás. Ráadásul enné cégnél a hardverek is újak és gondosan karban tartják őket, nem öreg rack szekrényeket próbálnak értékesíteni. Olyan csapat kezébe kerül a honlap, akik értik a dolgukat.

Léteznek olcsóbb tárhelyek, de szerintem annak, aki programozni szeretne, de nem akar mélyebben belemenni a technológiába, annak ez a minimális legjobb megoldás. Kiküszöböli technikai tudásbeli hiányosságokat és hibamentesen működik akkor is, ha nem mi magunk tartjuk kézben a dolgokat.

Aki magénak fejleszt weblapot és főleg, ha ezt céges oldalként, valamilyen szolgáltatáshoz szeretnénk használni, akkor mindenképpen szükség van rá,hogy megfelelő védelemmel lássuk el. Ennél a szolgáltatásnál eleve elég jól körbe van bástyázva a weblap, úgyhogy nem kell félni a frissítésektől és egyéb problémáktól, a támadásokat is egyszerűen megúszhatjuk.

Tehát, aki szeretne otthon magának honlapot készíteni, annak is érdemes egy megfelelő, komoly tárhelyet választani. Így fejfájás nélkül, kényelmesen üzemeltethetünk mindent.

[Top]