PHP

Blog

Kft alapítás 2023-ban programozóként

kft alapítás 2023

Azon ember csoportjába tartozom, akiknek a tehetsége a programozáshoz majdnem csak veleszületett. Mindig is érdekelt, mindig is szerettem és mindig is ment. Kérdés sem volt, hogy ezzel megyek tovább majd az életben. Sokan nem is szeretnek emiatt és mindig is irigykedtek rám, hiszen kisujjból kiráztam az informatika szakot az egyetemen, és már a második félévben elkezdtem dolgozni egy helyen, ahol körülbelül 20 évet lehúztam végül.

Rengeteget fejlődtem és borzasztóan sokat tanultam a cégnél. Továbbá pénzügyileg sem volt semmilyen problémám, hiszen nem titok, hogy milyen jól is lehet keresni a szakmában. Azonban egy idő után elfáradtam. Hiába az életem és a szenvedélyem, úgy érzem már eleget dolgoztam. Nem akartam azonban teljesen elengedni a dolgot, mert úgy éreztem még sok mindent tudnék nyújtani másoknak. Így jött az ötlet, hogy egy programozással foglalkozó céget alapítsak, ahol legfőképpen diákokat szeretnék majd alkalmazni. Így a tudásomat átadhatom nekik, ők tapasztalatot szerezhetnek, azonban a programozást nem nekem kell csinálnom, én csupán a menedzselésért és a tanításért felelek.

Nem volt azonban sok fogalmam arról, hogy hogyan zajlik a kft alapítás 2023 idején, de a feltételeket azért nagyjából ismertem. Természetesen személyi okmányokra, törzstőkére és alapító okiratra van szükség, azonban talán a legfontosabb dolog a székhely, ami a legmacerásabb is tud lenni.

Miért fontos, hogy a cégednek székhelye legyen?  Ez a cég működésének alapvető feltétele, hiszen itt folyik a központi ügyintézés és ide érkeznek a hivatalos levelek érkeznek. Továbbá ez az a hely, ahol a hatóságok megjelenhetnek helyszíni ellenőrzések keretein belül és ahol a cég vezetői felkereshetőek. Mindez azonban rengeteg plusz munkát vonhat maga után, amit a vezetőnek kell ellátnia, így létezik egy úgynevezett székhelyszolgáltatás lehetőség.

Ennek keretein belül a székhelyedként szolgáló hely biztosítását, a céged központi ügyintézését, a küldeményeid és leveleid átvételét és megőrzését, valamint annak hozzád való eljuttatását egy megbízott cég végzi el helyetted. Kérdéses sem volt számomra, hogy élek-e ezzel a szolgáltatással, főleg úgy, hogy ismertem a Grossoffice csapatát, akik ezzel foglalkoznak.

A grossoffice.hu nevű oldalukon minden lényeges információ megtalálható a kft alapításra, fenntartásra vonatkozóan. Illetve mindent pontosan leírnak a székhelyszolgáltatásról is. Nem kell azonban ha régebbi évszámokat látsz egyes leírásoknál, hiszen a kft alapítás 2023-ban is hasonlóan működik, mint az elmúlt években.

Már a kapcsolat megkezdésekor érezhető volt, hogy egy profi csapattal van dolgom. Mindenben nagyon gyorsak, precízek és segítőkészek voltak. Miután felvettem velük a kapcsolatot időpontot egyeztettünk egy beszélgetésre, ahol részletesebben átbeszéltük a cégem koncepcióját és az elképzeléseimet. Ezt követően egy hosszabb adminisztrációs folyamaton kellett túlesnünk, de korántsem volt lassúnak vagy vontatottnak nevezhető, hiszen a Grossoffice csapata mindent a lehető leghamarabb igyekezett elintézni.

Budai és pesti székhelyszolgáltatás közül is választhattam, így aztán tényleg a saját kényelmemhez tudtam igazítani mindent. Az árak úgy alakulnak, hogy 6 hónapra 29.900 Ft + áfa, a tulajdoni lap árát pedig elengedik, illetve egy ajándék hónap is jár hozzá. Ha esetleg hosszabbítani szeretnék, az 30.840 Ft + áfa összeget jelent további hat hónapra.

A folyamat során minden a terv szerint alakult így rettentően elégedett voltam a szolgáltatással. Már az elejétől kezdve éreztem, mennyivel is könnyebb így a cégvezetés, és mekkora terhet levesznek a vállamról. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek érdemes lenne átgondolni a székhelyszolgáltatás lehetőségét, ha cégalapítás van tervben. Ha pedig a szolgáltatás igénybevétele mellett dönt, mindenképpen a Grossoffice-t válassza!

[Top]