PHP

Blog

Egy programozó haverom ajánlotta a legjobb autószervizt

Vannak dolgok az életben, amikhez ha meggebedek se fogok érteni. Ilyen például a programozás, vagy az autók. Nyilván benne van az is, hogy nem is különösebben mozgatják meg a fantáziámat. Ezzel pedig nincs is semmi gond szerintem, mind mások vagyunk és ez így van rendjén. Viszont múltkor autószervizesre volt szükségem, ugyanis a autókormány legtöbb esetben ferde állásban maradt és nagyon nehezen akart az egyenesbe visszatérni. Ez eléggé gyanús volt nekem és a programozó haverom javasolta, hogy keressem fel a https://www.metaautoszerviz.hu oldalt, mert valószínűleg futómű állításra lesz szükség.

Több se kellett nekem, azonnal rámentem az oldalra és elkezdtem olvasni a futómű állításról szóló részt. Ugyan mondtam, hogy nem igazán érdekel az autók világa, de ezen az oldalon olyan érdekesen tudtak beszélni a futómű beállításról, hogy még engem is sikerült lekötnie.

Megtudtam, hogy a futómű egy nagyon fontos alkatrésze az autónak, és ha nincs jól beállítva, akkor az életveszélyes is lehet, ugyanis nem tudod majd normálisan az úton tartani a járművedet.

Ez követően felsoroltak pár gyakori jelét annak, hogy mikor kell arra gyanakodni, hogy valami nem stimmel ezzel az alkatrésszel. Szinte nem hittem a szememnek, de az én kormányos problémám is benne volt ezekben a jelekben, de semmi szakzsargonos megfogalmazással, hanem úgy hogy még én is teljesen megértettem és ráismertem a hibára. Azt is megtudtam, hogy a futómű, a lengéscsillapítóból és a kerékfelfüggesztésből áll és ennek a kettőnek a tökéletes szimbiózisa biztosítja, hogy megfelelően tudjuk az autót az úttesten tartani.

Utána volt egy eléggé informatív bekezdés arról hogy mi a lényege a lengéscsillapítónak, de engem leginkább az érdekelt még, hogyan is történik maga a futómű beállítás, végül is nekem arra lesz ugye szükségem. Szerencsére itt se hagyott információ nélkül a https://www.metaautoszerviz.hu, ugyanis itt is nagyon szépen, részletesen leírták a lényegi részeket, természetesen úgy, hogy még én is el tudtam képzelni az egészet.

Az első lépés mindig az, hogy megnézik, hogy mi a helyzet a felfüggesztéssel, ez a rész pedig még teljesen ingyenes. Megvizsgálják, hogy az úgynevezett geometriai beállításoknak van-e bármilyen akadálya, és ha nincs, akkor azt meg is csinálják. Utána ha találnak valamilyen hibát, vagy cserére szoruló alkatrészt, akkor kapunk egy ingyenes árajánlatot is. Aztán ha megvoltak a szükséges alkatrészcserék, akkor a futóművet is beállítják.

Ezen az aloldalon amúgy egy rövid kis videót is találtam a folyamatról, nagyon szimpatikusnak tűnt az egész szerviz, nem egy olyan sufnituningos garázsnak, ahol összejárnak a haverok bütykölni. Ezután pedig egy egész YouTube csatornát is találtam róluk, ahol még különböző videók is vannak, a szerelésekről. Tök jó! Nézzétek meg!

A Méta Autószerviz Kft. amúgy a 18. kerületben van Budapesten. Az utca nevet pedig egészen könnyű megjegyezni, ugyanis a Méta utcában vannak. Az autószervizelés mellett még klímaberendezésekkel is foglalkoznak, de erre egy másik telefonszámot biztosítanak, gondolom azért, hogy ne keveredjen a két dolog.

Én személy szerint nagyon meg voltam velük elégedve, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom, ha bármilyen autós problémája akad, még akkor is, ha első blikkre nem találja a megoldást az oldalon. Ilyenkor érdemes használni az árajánlat kérés fület, ahol miután megadtál néhány műszaki adatot és leírod, hogy mi a problémád, akkor válaszolni fognak. Nem hiszem, hogy tudnál olyat mondani, amit ne tudnának megoldani.

[Top]