PHP

Blog

A számítógép útjai kifürkészhetetlenek

A mai napig generációs vitákhoz vezet az a kérdéskör, hogy a számítógép életünk segítője, vagy megkeserítője-e. Általa elérhetővé válnak olyan információk, amelyek korábban nehézségeket, vagy némi bosszankodást okozhattak. Ha nagyon igyekszünk valahová, mégis volt akkora szerencsénk, hogy lekéstük a vonatot, akkor ma már nem kell különösebben pánikba esnünk: elég pár kattintás, és máris megtudhatjuk, hogy mikor indul a következő szerelvény. Sőt, az is elképzelhető, hogy az internetes kereső felkínál nekünk egy olyan alternatív utazási opciót, amellyel sokkal gyorsabban érhetjük el az áhított úticélt.

A számítógép használatának persze ugyanúgy megvan az árnyoldala is, úgy is mondhatnám, hogy ára van a könnyebbség kényelmének. Lassan már annyira hozzászokunk ahhoz, hogy folyamatosan a segítségéhez folyamodunk, hogy gondolkozni is elfelejtenünk, hiszen nem szükséges: bármit is kelljen megkeresnünk, megtalálható az interneten, így felesleges bármiféle erőfeszítést tenni.

Vannak azonban olyan könnyítő technológiák is, amelyek a kevesebb energiabefektetés ellenére sem butítanak el minket: ilyen például a víz nélküli autótisztítás, amely nemcsak a mi vállunkról vesz le terhet, hanem a bolygó homlokráncait is elsimítja kissé. Ehhez nyújtanak segítséget a Safety Wash termékei. Ez a fajta autótisztító módszer ugyanis rendkívül környezetbarát a tradicionális, vízzel és autósamponnal történő autómosáshoz képest: segítségével nem kell egyetlen járműre több, mint száz liternyi vizet elhasználnunk.

Kérdés, persze, hogy ez mennyire érdekel minket: mi köze az autómosásnak a környezetvédelemhez?

A téma részletesen ki van fejtve a Safety Wash weboldalán, ahova érdemes ellátogatnia mindenkinek, akit érdekel a víz nélküli autótisztítás témaköre. A termékek használata több pozitív tulajdonsággal is bír. Az egyik elsődleges a már említett víztakarékos technológia, ami azonkívül, hogy környezetbarát, még gazdaságos is, ami a havi rezsi szempontjából nem biztos, hogy mindegy. Ezenkívül nem kell egy alkalommal elhasználni fél flakonnal, hogy letisztítsuk a port az autónkról. Egy átlagosan szennyezett autónál elég néhány spriccelés, majd a törlőkendővel eloszlatjuk a tisztítószert és letöröljük a koszt. Ezt a műveletet ráadásul bárhol elvégezhetjük.

Amennyiben autótulajdonosok vagyunk, első ilyen lépésnek nem rossz a víz nélküli autótisztítás gondolata: amellett, hogy megkíméli a víztározókat a felesleges vegyi anyagok okozta szennyeződéstől, a mi időnkre és energiánkra is jótékony hatással van. Elég csak kiindulni a SAFETY WASH termékeiből: voltaképpen nincs más dolgunk, minthogy a vízmentes tisztítószerrel bepermetezzük a jármű koszosnak talált felületét, majd egy egyszerű, mikroszálas kendővel egyengetve letöröljük azt. Ha hajlandóak vagyunk a fentebb is említett internet kiterjedtségét nemes célokra használni, és rákeresünk a víz nélküli autótisztítás előnyeire, akkor azt is megtudhatjuk, hogy a klasszikus autómosással ellentétben sokkal biztonságosabb eljárásról van szó: az autóra ragadt szennyeződések eltávolítása a száraztisztítási módszert alkalmazva nem jár (újabb) karcolások keletkezésével. Egyetlen olyan tulajdonsága van csak a víz nélküli autótisztításnak, amelybe bele lehet kötni: a leírhatatlanul sáros, agyagos, poros (stb.) felületek teljes körű letakarításához sajnos nem elég néhány spriccelés a Safety Wash tisztítószeréből. Ebben az esetben elengedhetetlen, hogy egy kevés vízzel egy előtisztítást végezzünk a járművön. Minden más esetben érdemes rajta elgondolkodni – akár a számítógép előnyein és hátrányain – hogy mi a fontos számunkra: egy kifogástalanul makulátlan autó, vagy a környezettudatos élet egy szintén kifogástalanul tiszta kocsival.

[Top]