PHP

Blog

Egy programozónak is szüksége lehet vízvezeték szerelőre

A programozás számomra mindig is egy elég idegen világ volt, egy időben többé-kevésbé még érdekelt is, de aztán szerencsére elég hamar rájöttem, hogy nagyon távol áll tőlem és egyáltalán nem az én világom. A helyzet az, hogy bár nagyon jól lehet vele keresni – és bevallom, hogy ez volt számomra a legnagyobb vonzereje -, de én hiszek abban, hogy a pénznél is sokkal fontosabb, hogy az ember azt csinálhassa, amit szeret, mert máskülönben, nagyon hamar ki lehet égni, ami senkinek nem jó.

Úgyhogy hamar feladtam a programozói álmaimat, de azért nem panaszkodhatom, mert bőven körül vagyok véve programozókkal. Van, aki játékokat programoz, de olyan is, aki biztonságtechnikával foglalkozik.

Általában ők azok, akiktől én szoktam segítséget kérni, igazából bármivel kapcsolatban, ami informatika, de most kivételesen Dani volt az, aki hozzám fordult a panaszával. Ennek oka pedig nem más volt, mint hogy eldugult a wc az irodájában, és hogy egy nagyon gyors megoldást kellene találni. Illetve, az sem volt éppen utolsó, hogy nem találat olyat, hogy „duguláselhárítási szakember” és nem sikerült rájönnie, hogy egy vízvezeték szerelő szakemberre lenne szüksége.

Óriási szerencséje volt, mert pár nappal korábban hallottam a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas weboldaláról. A cég szuper gyors duguláselhárítási lehetőséget kínál, ami azt jelenti, hogy ha nagy a baj, akkor szükség esetén Pest megyén – és természetesen Budapesten –belül, akár kevesebb mint egy óra alatt is ki tudnak menni a helyszínre, hogy elvégezzék a szerelési munkálatokat. Ami egyébként minden ilyen helyzetben nagyon fontos, mert komolyan elázhat a lakás, de még az egyel lejjebb lévő is, ha nagyon sok víz távozik a wc-ből.

Mivel nem csak a wc-k duguláselhárításával foglalkoznak a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas – nál, hanem más egyéb szolgáltatásaik is vannak, mint például lefolyótisztítás, így Dani úgy döntött, hogy azt is igénybe veszi, még mielőtt pár nap múlva újra nagy baj történne.

Ebben a gyors szerelésben – vagyis az egy órán belüli kiszállásban – az az igazán érdekes, hogy nincs külön kiszállási díj, abban az esetben, ha a probléma valós és meg kell oldani, vagyis ha tényleges történik szerelés, nem pedig csak felmérés és véleményezés.

Dani kicsit bizalmatlan volt az elején, mert sajnos járt már úgy, hogy egy szerelési munkáról nem kapott számlát, amit alapból is kellene adni, szinte mindenről, és ha például keletkezik valamiféle kár, amit biztosítással lehetne fedezni, akkor értelemszerűen a számla bizonyítékként szolgál a biztosítónak, hogy az adott probléma tényleg fennállt, és meg is lett oldva. De szerencsére a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas weboldalán fel is van tüntetve, hogy emiatt nem kell aggódni, mert ők minden egyes elvégzett munkáról pontos számlát állítanak ki. Bár ahogy mondtam is, ez kellene, hogy legyen a normális, de ma már ha egy ilyen szolgáltató számlát ad, akkor az előnynek minősül, ami azért valahol szomorú.

De a lényeg a lényeg, hogy végül persze felhívta Dani a szakembereket és a tőle telhető legalaposabban elmondta nekik mi lenne a probléma – ami ugye azért fontos, hogy a szakemberek előre tudják, hogy nagyjából mire lehet számítani, illetve az is előfordulhat, hogy a több évtizedes tapasztalataiknak köszönhetően már az elmondások alapján is ki tudják találni, hogy mi lehet a probléma, így látatlanban is.

[Top]