PHP

Blog

A számítógépet szerelő programozó és a plazmavágás

A programozó barátomhoz átvittem a gépemet, mert valamiért nem akart működni. Úgy gondolta ő a kézenfekvő megoldás, mert jobban ért a laptopokhoz, mint én.

Mikor odaértem és vázoltam a szituációt így szólt:

-Tudod, hogy én programozó vagyok, de mégis idehoztad a számítógépedet, hogy megjavítsam. Ez nem észszerű.

-Ha mondok valószínűtlenebb dolgot, akkor segítesz megjavítani?

-Áll az alku.

-A termikus vágás közben nincs hőtermelés, de ennek ellenére a hő hatására sikerül végrehajtani a kívánt felületen a vágást. 

-Te meg miről beszélsz?

-A plazmavágásról!Csak anyagszerkezeti változás történik! Semmi kémiai reakció! Ugyan kis vágási tartományban használható a plazmavágó, de ha vékony anyagokkal kell dolgozni ez a tökéletes megoldás. Az acelpartner.hu oldalon is láttam, hogy foglalkoznak plazmavágással a lángvágás mellett. Mondjuk sok egyéb mellett, de ne kanyarodjunk el a témától. Szóval szénacélokat, saválló és rozsdamentes acélokat tudnak vágni. Ami a vastagságot illeti 1 mm-től 60 mm-ig képes a lemezeket kezelni a gép. A Tábla legnagyobb mérete pedig 3000×12500 mm lehet. Az Acélpartner a vágási tartományt attól teszi függővé, hogy mi a kiindulási pont. Amennyiben lyukasztással, vagy más néven átlövéssel dolgozunk, úgy 40 mm-ben határozza meg, de anyagszéltől kezdve 60 mm-ben húzza meg a határt.

A gép, amit használnak a MicroStep Group gyártmány, HiFocus 280i típusjelű készülék. Ez a plazmavágó annyiból különleges, hogy rotációs fejjel ellátott, így képes merőleges és ferde vágásokra, valamint jelölésre és írásra. Ha ezeket a funkciókat pedig kombináljuk, úgy igen bonyolult tárgyak gyártása is lehetővé válik.

Az acéllemezeket, az acelpartner.hu weblapon található infók szerint meg is tudjuk vásárolni, csak a kereskedelem fülön kell szétnéznünk, majd felvenni a kapcsolatot a cég dolgozóival.

Ha nem pont plazmavágásra lenne szükséged, akkor ott a többi szolgáltatás, mint például a felülettisztítás, élletörés vagy a lángvágás.

-Te miért tudsz ennyit erről?

-Mert pont akkor kapcsolt ki a gépem, amikor ezt az oldalt néztem. És kérlek siess, hogy fel tudjam velük venni a kapcsolatot. Van egy szuper megvalósítandó ötletem!

[Top]