PHP

Blog

Esti programozás: a napenergia plusz program feltételei

Amikor azt mondom, hogy programozás, akkor gondolom ti se rögtön arra gondoltok, hogy mi lesz az esti program – pedig én de! Hiszen mi másra is gondolhatnék, amikor nem vagyok egy nagy bajnoka a számítástechnikának. Szóval én tényleg arra gondoltam, hogy a ma esti program a napenergia plusz program feltételei és annak átnyálazása, az azzal történő ismerkedés.

Én a magam részéről nagyon szeretnék jelentkezni a pályázatra. Már korábban is szerettem volna, csak épp kikerültünk a kedvezményezettek köréből családi okok miatt. Most viszont úgy érzem, hogy újra lehetőséget kapunk, mert azóta másutt élünk és már úton vannak a csemeték is. Ezért nagyon készülök arra, hogy jelentkezzek erre a felhívásra és leadjak egy támogatási kérelmet a napelemes fejlesztésre. A napenergia plusz program feltételei ugyanis nem tűnnek túl bonyolultnak, bár azért még derülhetnek ki meglepő részletek. A napenergiapluszprogram.hu weboldal az én forrásom és informátorom. Rajtuk keresztül értesülök a legújabb hírekről a programmal kapcsolatosan.

A napenergia plusz program feltételei között sok részletet ismerni lehet már például a berendezés műszaki paramétereit illetően. Így hát azt mondjuk pontosan lehet tudni, hogy egy maximum 5 kW-os invertert lehet telepíteni, ami lehet hibrid is. Ehhez a 120%-os szabálynak megfelelő módon 6 kW napelemet lehet maximum megrendelni és feltenni, amihez 7-10 kWh akkumulátort lehet legfeljebb telepíteni. A laikusok kedvéért azt tudom mondani, hogy ez egy 100 négyzetméteres családi ház fogyasztását 4 fő esetén könnyedén lefedi. Szóval azon semmiképpen sem kell aggódni, hogy ez mondjuk túl kevés volna.

Az a vissza nem térítendő 5 millió forint, amit lehet igényelni hozzá szintén elég kedvezőnek hangzik, bár azt még nem találtam meg, hogy milyen lesz a támogatási intenzitás. Arra hivatkozik a napenergiapluszprogram.hu, hogy akár 66%-os is lehet a támogatás, de a pontos részleteket erről még nem láttam. Ahogyan arról sem, hogy itt most vajon majd nekem kell megelőlegeznem a teljes rendszer árát, vagy majd fel lehet venni előre a megnyert összeget. Ez is egy érdekes kérdés lehet sokak számára.

A napenergia plusz program feltételei minden bizonnyal a családos középosztályt kellene, hogy megcélozzák, azonban erre sem láttunk még pontos, számszerű adatokat, hogy igazából kik is lehetnek majd a kedvezményezettek között.

Ha még sok kérdés kavarog a fejetekben, akkor azt tanácsolom, hogy kérjetek visszahívást a napenergiapluszprogram.hu oldalról a megfelelő űrlap kitöltésével. Lehet még jelentkezni is arra, hogy amikor elindul a pályázat, arról értesüljetek és persze lehet még ajánlatot is kérni napelemes kivitelezésre. Szóval szerintem nyugodtan mentsétek el ezt az oldalt, mert mindenképpen hasznos lehet a későbbiekben. A napenergia plusz program feltételei pedig részletesen kikerülnek majd a program indulása előtt, úgyhogy nem vagytok lemaradva semmiről.

[Top]