PHP

Blog

Programozott program egy programozóval

Barátnőm életének párja programozó, minden sztereotip vélekedéssel együtt. Erre rácáfolni nem tud, hiszen napközben a munkahelyén különböző partnereik számára programokat állít elő és tartja karban. Majd hazamegy és, mint rendszergazda tevékenykedik tovább. Kevés szabadideje van, ezért minden pillanatot ki kell használniuk a barátnőmmel. Ezért néha a barátnőm meg kell, hogy zavarja a barátját az otthoni rendszergazdai munkavégzésében, és az elvégzendő feladatokról kell beszélniük. Ami, mint minden férfit nem annyira érdekli, hogy mit kellene a lakásban felújítani. Mindent a barátnőmre hagyj, hogy úgy jó, ahogy ő kitalálja, nyugodtan valósítsa meg, vagy rendelje meg, amit szeretne. De most a barátnőm nem hagyta magát, és addig – addig mondta a párjának, hogy kénytelen volt meghallgatni őt, és kissé a segítségére is volt.

Nem másról volt szó, mint a rossz ablakaik műanyag ablakokra való cseréléséről. De mint minden alkalommal a barátnőm már most is felkészülten előre, hogy mit szeretne felvázolni a barátjának. De nagy szerencséje volt a barátnőmnek, hiszen rátalált egy remek oldalra, ahol minden műanyag ablakkal kapcsolatos információt megtalált, remekül összeszedve, teljesen közérthető módon. A műanyag ablak egy remek találmány, ezt már az elején látta a barátnőm, de ahogyan beleásta magát a témába, rájött, hogy ténylegesen erre az ablaktípusra van szükségük. És mivel nem szerette volna húzni a párja idejét, ezért minden bejegyzést elolvasott, amit ezen a remek oldalon talált. Tudta, hogy mennyire részletesen kell felvázolnia az ötletét a barátjának, ezért olyan szakszavakat is megtanult az oldalnak köszönhetően, hogy légkamra, vagy üveg vastagság.

Ez a két szó kulcsfontosságú, ezt a barátnőm már az első körben leszűrte, hogy ez a két dolog, ami alapján ki tudja majd választani, hogy melyik műanyag ablakokat forgalmazó cégnél rendelje meg gyártást, leszállítást, és a beszerelést.

Amint belekezdtek a barátjával a beszélgetésbe, barátnőm ellőtte az első kulcsszót, ez nem más volt, mint a légkamra, a barátja nézett is nagyon, hogy honnan tud ilyen szavakat, de amikor tovább folytatta, hogy milyen fontos dolog, hogy ár érték arányban minél több légkamrával rendelkezzen, hiszen ez abban játszik közre, hogy a hő és hangszigetelése milyen mértékű a műanyag ablakoknak. Természetesen minél több kamrás, annál jobbak a számai. Az arany középutat kell megtalálni, hogy ne legyen túlárazva, de a kamrák száma legalább 4 – 6 körül forogjon, az egy átlagosan jó kamraszámnak mondható.

Majd miután a barátja egyik ámulatból esett a másikba a barátnőm, még az üveg vastagságáról is beszélt neki, ugyan azért, amiért a kamrák száma is fontos, hiszen, minél vastagabb az üveg fala, annál jobb a szigetelés. Ezen két fontos tényező megléte hozzá fog járulni ahhoz, hogy a fűtésszámlájuk kevesebb legyen, mindamellett így takarékoskodni is tudnak majd. Majd a barátnőm bevetette az utolsó meggyőző érvét, hogy márpedig le kell cserélniük a régi nyílászáróikat, hogy egy műanyag ablak sokkal biztonságosabb, mint a mostani, aminek a résein nem csak a szél tud bejutni, de egy feszítővel, akárki is be tudja tolni az ablakokat, így idegenek tudnak bejutni a lakásukba.

Természetesen, hogy ha nem lett volna az a remek oldal, ahonnan szinte az összes információit beszerezte, nem tudott volna ilyen jól felkészülni, és nem lett volna jó a meggyőző képessége. Mert azok az információk, amelyek megtalálhatóak ezen a remek segítséget nyújtó oldalon, mind hasznosak a döntés meghozatalában.

[Top]