PHP

Blog

A programozás és a nők kapcsolatának történelme

Talán kevesen tudják, de régebben sokkal jellemzőbb volt a nők jelenléte ebben a szakmában. Aztán idővel valamiért ez inkább a férfiak területévé vált, amit én magam sem értek.

Az első programot is egy nő írta meg, valamikor az 1800-as években, ami persze elég régen volt, szóval teljesen máshogy kell ezt elképzelni, mint a mai értelemben véve történő programozást.

Az első elektronikusan működő számítógépet is például csak női matematikusok programozták, akiknek a munkájuk rengeteg területen jelentett komoly előrelépést. Ők a legelső szoftverek és a programozási nyelvek elődeinek számító megoldások megalkotásában is jelentős szerepet vállaltak.

Mitől is változott ez meg? Egyes vélemények szerint a nyolcvanas években egy olyan marketing kampány kezdődött meg a személyszámítógépek terjesztése céljából, ami valamiért azt sugallta az embereknek, hogy a számítógép egy férfias dolog. Mivel ezekhez az eszközökhöz szorosan kapcsolódik a programozás is, így ez a hibás marketing üzenet arra is kifejtette a hatását.

Nyugodtan ide vehetjük továbbá azokat a filmeket is, ahol a tipikus programozó szerepét általában mindig egy szemüveges, nagyon vékony vagy túlsúlyos férfi játszotta el. A régebbi filmek közül nekem most csak egy darab film jut eszembe, ahol az informatikus zseni szerepét egy színésznő kaphatta meg. Valamiért a filmipar is azt akarta régen beadni az embereknek, hogy nőként jobb, ha távol maradnak ettől a területtől.

Sajnos az emberek könnyedén befolyásolhatóak, és hajlamosak elhinni, hogy ez a munka nem való a lányoknak. Pedig ez teljesen ellenkezik a valósággal. A nővérem például programozó, míg nekem férfiként közöm sincs hozzá. Hozzá se tudnék szólni, hiszen csak annyit tudok erről az egészről, hogy létezik egy olyan programnyelv, aminek az a neve, hogy Java.

Mostanában ez kezd megfordulni, legalábbis én egyre több női informatikussal találkoztam már az elmúlt években.

Amúgy ez visszafelé is igaz. Vannak olyan dolgok, amik a programozással ellentétesek, vagyis hagyományosan nőiesnek vannak beállítva, pedig az bizonyos férfiak számára is fontos lehet.

Erre kifejezetten jó példának számít bőrápolás férfiaknak témaköre. Sokan azt gondolják, hogy ez leginkább csak a nőket érinti, de egy olyan tudatos és ügyfélközpontú vállalkozás, mint a herbiovit.hu, tisztában van azzal, hogy vannak férfiak, akiknek ez szintén fontos.

Sok férfi csak felületes információkkal rendelkezik arról, hogy hogyan is kéne a bőrét gondozni, azonban ez a webes áruház részletes tájékoztatást ad erről a topikról az internetes oldalán keresztül. Nekem például fogalmam sem volt arról, hogy a férfiak bőrének a kezelésénél némileg más szempontokat kell figyelembe venni, mint a nők esetében. Pedig bőven vannak eltérések ebben a tekintetben, amikre érdemes oda figyelni.

Ott van rögtön a borotválkozás kérdése, ami a férfiak egy jelentős része esetében viszonylag rendszeresnek mondható. Ez egy olyan folyamat, ami bizony az arcbőrt megterheli és irritálja. A borotválkozás után például az én esetemben is igen jellemző az, hogy az arcbőröm kipirosodik és jó ideig úgy is marad. A herbiovit.hu rendelkezik egy tökéletes megoldással erre a problémára, ami nem más, mint a körömvirág krém. Ennek a készítménynek hidratáló hatása van, továbbá a bőrt is képes megnyugtatni. Úgy gondolom, hogy ez a termék minden olyan férfi számára nélkülözhetetlen, akiknek a szép és ápolt arcbőr kitüntetett fontossággal bír.

Mitől is van az, hogy a körömvirág krém ilyen jó hatással van egy férfi arcbőrére? A választ a krém összetevőiben érdemes keresni, melyekkel kapcsolatban részletes információkat ad nekünk a termék leírása is.

A körömvirágon kívül találhatunk benne kamilla kivonatot és jojobaolajat is, melyeknek az arányát profi szakemberek határozták meg. A készítmény a fentieken kívül tartalmaz még allantoint és panthenolt is, melyeknek elsősorban a bőrre gyakorolt nyugtató hatásuk miatt van jelentős szerepük. Igaz, hogy eddig elsősorban a borotválkozás miatti irritált arcbőrről beszéltem, de ez ne tévesszen meg senkit: ez a krém másra is alkalmas. Használhatjuk például rovarcsípés ellen is, de a napon leégetett bőrre is jótékony hatást képes kifejteni.

A weboldal további részleteket is közöl arról a látogatóknak, hogy mivel is érdemes még tisztában lenni a bőrápolás férfiaknak témájával kapcsolatban. Tudni kell, hogy a férfi hormonok miatt a bőrnek a szabályozása komoly eltéréseket mutat a nők esetével szemben. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a férfiak kollagén tartalma határozottan magasabb, és az is elmondható, hogy az ő bőrükre jellemzőbb a természetes nedvesség. A faggyúmirigyek is némileg eltérően működnek az ő esetükben, hiszen azok több olajat termelnek. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nőknek vékonyabb a bőre, mint a másik nemnek.

Az előbb felsorolt tényezők összessége megköveteli azt, hogy a férfiak más krémeket használjanak. A lényeg, hogy a férfiak bőrének jobb, ha vízalapú krémekkel gondozzák, és a zsírosabb fajtákat csak ritkábban szabad használni rajtuk. A herbioviot.hu termékkínálata természetesen tökéletesen megfelel ennek a kihívásnak is.

Nem csak a nőkre, de a férfiakra is igaz az, hogy a hagyományos kozmetikai készítményekben megtalálhatóak olyan mesterséges összetevők is, melyek irritálhatják a bőrüket, sőt, akár még allergiás esetek is történhetnek. Ezért is érdemes annyira erről a weboldalról rendelnünk ezeket a termékeket, mert az itt található árukat azzal a hitvallással alkották meg, hogy csak is természetes alapanyagokat szabad használni.

Külön kiemelném a gyógynövényes krémjeiket, mert úgy gondolom, hogy ezekről kötelező írnom, ha a férfiak bőrápolást boncolgatom. A már említett körömvirág krém is ide tartozik, de a többiről is érdemes említést tennem.

Ott van például a sarokpuhító krém, mely olyan problémára kínál megoldást, ami a férfiakat is érinti. Ez a produktum képes arra, hogy a repedezett és száraz bőrt széppé és puhává varázsolja, mely képességét elsősorban a teafaolaj tartalmának köszönheti.

Nem szeretném kihagyni a felsorolásból az aloe vera krémjüket sem, hiszen ez is fantasztikus termék. Gondosan válogatott alapanyagainak hála ez a gyártmány rendkívül jó hatással van a bőrünkre. A rendszeres használatával a bőrünk szép és puha lesz.

Láthatjuk, hogy a webshop termékeire nem lehet panasz, hiszen igen csak magas minőséget képviselnek, aminek ellenére az árakat nagyon barátinak tartom.

Egy webshop esetében azonban fontos az átláthatóság és a felhasználóbarát kezelés is. Ez az internetes áruház ezt a követelményt is bőven teljesíti, hiszen a termékek rendelése nagyon egyszerűen történik.

Minden lényeges információ könnyedén elérhető a látogatók számára. Például itt nem csak azt láthatjuk, hogy egy termékből van-e raktáron, de még azt is, hogy mennyi. Az oldal még egy várható szállítással is kalkulál a számunkra, így már a rendelés előtt tudhatjuk, hogy mikor számíthatunk arra, hogy kézbe vehessük a terméket. Összességében én azt látom, hogy ennél a csapatnál az ügyfél igénye és kényelme a legelső.

[Top]