PHP

Blog

Így lettem programozóból motoros

Akárhogy is nézzük, most elég nagy fába vágtam a fejszém. Nem igazán voltam eddig az a belevaló srác, nem voltam benne menő, izgalmas, vagy enyhén veszélyes dolgokban sem. Az osztálykirándulásokon amíg a többiek falmászáson voltak, én olvastam, és akkor is, amikor bobozni mentek. Úgy éreztem az extrémebb sportok nem nekem valók. Én ilyenkor mindig inkább a számítógépekről olvastam, vagy a programozásról. Engem ez érdekelt, nem az, hogy kockáztassam az életem. Miért is tettem volna? Így voltam boldog akkoriban, és úgy érzem, ez rendben is van így. Semmit nem változtatnék meg a fiatalkorommal kapcsolatban, pedig nem voltam az a tipikus menő srác. Sőt, én inkább a kocka srác voltam, akit csak azért szerettek a lányok, mert vicces volt. Nem a jó értelemben. De mindegy is, ez már a múlt, és túlélte a kis lelkem szerencsére.

De változnak az idők, és változik az ember is. Állítólag hét évente, legalábbis így tartja egy mondás. Idővel egyre bátrabbak és bátrabbak leszünk néhány dologban, és elkezdenek minket új dolgok vonzani. Ez történt velem is, az elmúlt 5 évben. Egy elég komoly változáson mentem keresztül, bár a programozói vénám megmaradt. Végeztem az egyetemmel, és elkezdtem új dolgokat kipróbálni, pedig az átlagos programozó srácok eléggé félnek az ilyen változásoktól. De én beleálltam! Kezdésnek beszélgetni kezdtem egy lánnyal, aki azóta a feleségem. Elkezdtem focizni, és heti rendszerességgel járok. Megszereztem a jogsit, és profin vezetek már. És most jön az új projekt! Kipróbálom magam két keréken is! Igen, én a kis kocka az első padból, elkezdtem motorozni. Most vettem meg az első kis robogóm, és egy tapasztalt barátom segít rendbe dobni, mielőtt jön a szezon.

A gumikkal kezdtünk, azt mondta az a legfontosabb, az legyen rendben. Logikus amit mond, így kezdésnek egy motorgumi akció kereséssel indítottam a Google-ben. Volt néhány jó találat, de Roli barátom már jelezte is, hogy ne pocsékoljam a drága időmet, majd ő mutat egy oldalt. Ez az oldal pedig a motortire.hu volt. Azt gondolom, hogy egész találó a cég neve, és nem szorul magyarázatra, de azért biztos, ami biztos mesélek róluk kicsit. Egyelőre azt tudom elmondani, amit Roli mondott nekem, és amit az első alkalommal tapasztaltam, amikor igénybe vettem a szolgáltatásukat. Előre leszögezem, hogy csak jókat fogok tudni mondani!

motorgumi akció

Szóval a motortire.hu egy motorgumikat forgalmazó cég alapvetően, de igazából ennél sokkal több. Kezdjük például azzal, hogy több, mint 10 éve vannak a szakmában, és már 2008 óta a cég profiljának része a motorgumi forgalmazás. Magyarul elég sok tapasztalatuk van, ami szerintem minden szolgáltatás esetében egy óriási előnynek számít, az újonc versenytársakkal szemben. Egy 10 éves múlt már azt jelenti, hogy nem igazán van olyan, amit nem látott még a cég, vagy nem élt még át. A motorgumik forgalmazását ebből adódóan elég profin csinálják. Megtalálsz náluk a webshopon minden, de szó szerint mindenféle motorgumit, és motorgumi akciókat is. Akkor is megtalálod, ha nem értesz még hozzá annyira. Az oldal tetején található egy kereső, ahol méret alapján tudsz keresni, de ha ez még bonyolult, akkor kereshetsz a motorod márkája vagy kategóriája alapján is. Ha pedig megvan a tuti papucs a motorra, akkor már rendelheted is tőlük, és országos szinten bárhová kiszállítják. Olyan márkákat találsz meg a kínálatukban, mint a Dunlop, Continental, vagy a Michelin. Nem kell gondolkoznod, hogy minőségi terméket veszel-e. De mégis jó áron, a rendszeres motorgumi akcióknak köszönhetően. Ez pedig azt gondolom, hogy minden vevő álma. Amikor bemész vásárolni nincs is jobb annál, mint olcsón venni valamit, ami kiváló minőségű. Na itt az ár-érték arány nem is kérdés, hogy kimagaslóan jó!

Ha ez önmagában nem lenne elég, pedig már ez is egy teljeskörű szolgáltatás, akkor most figyelj! A cég fizikai szervizeléssel is foglalkozik. Ha motorgumi problémád van, bátran fordulhatsz hozzájuk! Ez kezdődhet úgy is, hogy a terméket, amit veszel tőlük, nem házhoz rendeled, hanem átveszed náluk személyesen, és ha már ott vagy, kérhetsz is egy kis segítséget a motorod abroncsaihoz. Ehhez előzetes időpont foglalás szükséges, amit a honlapon található telefonszám felhívásával tehetsz meg, vagy a szintén ugyanott található időpontfoglaló rendszerben, online. Ebben az esetben a budapesti szervizben kaphatsz elég komoly segítséget, ahol szintén vágni lehet a levegőben a hozzáértést. Ehhez kapcsolódóan találsz egy árlistát is a honlapon, hogy ne kelljen sötétben tapogatóznod az árakkal. Ez pedig szintén egy elég erős pozitívum, mert sok helyen nem találsz ilyet, és csak nagyjából tudod, hogy mennyit fogsz fizetni, ha sejted egyáltalán. Én szívem szerint kötelezővé tenném, hogy egy ilyen árlistát feltüntessenek a cégek a szolgáltatásaikról.

És bár a cég profilja a motorgumikban nyilvánul meg elsősorban, nem olyan rég megnyílt az autószervizük is. Szóval akár kettő, akár négy keréken nyomod az ipart, egyszer mindenképp ki fogsz kötni náluk. De ha motorgumit veszel, akkor ez végképp biztos, legalábbis a Te érdeked, hogy itt köss ki, hidd el jól jársz! Apróság, egyébként, de fontos: ha valóban igazam lesz, és eljutsz oda, hogy az említett cégtől vásárolsz, akkor nem kell attól tartanod, hogy nem azt kapod, amit vársz, vagy nem is kapsz semmit, és csak eltűnik a pénzed. A motortire.hu ugyanis elnyerte az Árukereső “Megbízható Bolt” minősítését, ami egyet jelent azzal, hogy szinte csak pozitív visszajelzéseket kapnak az ügyfeleiktől. És egy utolsó apróság, ha már itt tartunk. A cég egy saját YouTube csatornát is üzemeltet, ami kiemelkedő a motor vagy autószervizek körében. Ilyennel még nem találkoztam, pedig nagyon szimpatikus lépés egy ilyen szolgáltatástól. Férfiaknak kifejezetten ajánlom az oldalt!

És akkor a lényeg, a gyakorlati példa! Nekem ugye egy barátom mutatta ezt a szuper oldalt, és úgy elmesélt nekem mindent, ahogy most én is nektek. Együtt mentünk vele fel az oldalra, de hagyta, hogy mindent én csináljak, mert legközelebb már egyedül kell majd boldogulnom. Nem voltam még profi, nem tudtam, hogy milyen gumi kell az én motoromra, de márka szerint kerestem, és simán megtaláltam azt, ami nekem kell. Innentől pedig totál egyszerű a folyamat, mert minden ugyanúgy megy, mintha bármelyik webáruházból rendelnél egy terméket. Adatok megadása, szállítási mód és fizetés. Majd pedig a türelem. Esetemben én nem kellett, hogy várjak a futárra, mert a helyszínen, a szervizben szerettem volna átvenni a gumikat. Ennek az volt az egyik oka, hogy itt van a szerviz tőlem 3 utcára, a másik pedig az, hogy ki akartam próbálni a szolgáltatást, és csak jobb profik kezében tudni a paripát. Így sokkal nyugodtabban vág neki az ember a motoros szezonnak, ha egy szakemberekből álló stáb átnézte a járművét. Főleg, ha valaki egy elég zöldfülű kezdő, mint amilyen én is vagyok még. Majd belejövök! De attól a szakemberi segítség és felügyelet fontos marad!

Foglaltam is időpontot telefonon, egy nagyon jó fej kollégával beszéltem. Megdumáltuk, hogy mire számítsak, mi fog történni, és mit jelent ez időben és Forintban. Már telefonon is nagyon segítőkészek voltak, ez nagyon szimpatikus volt! Biztos voltam benne, hogy személyesen is jó élményekkel gazdagodok majd. Viszonylag gyorsan el is jutottam a szervizbe, ahol valóban nagyon alapos munkát végeztek a srácok. Megkaptam az új gumikat is, amik egyébként csúcs minőséget képviselnek, és anyagilag is teljesen jól jöttem ki a műveletből, még a szervizeléssel együtt is. Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással, amit itt kaptam, ezért is írtam le ilyen lelkesen!

Én már biztosan tudom, hogy amíg az élet rám nem parancsol, hogy szálljak le a motoromról, addig én ide fogom hordani a kedvenc járművem. Máshol nem lenne ilyen motorgumi akció, de ilyen komplett szolgáltatás végképp nem.

[Top]