PHP

Blog

Egy webfejlesztőnek is kellhet székhely

Magam is webfejlesztéssel foglalkozom, mint gondolom Ti is sokan, akik megfordultok ezen az oldalon. Az új célkitűzésem az lett, hogy profi leszek a PHP területén is, ezért ebben mélyedtem el alaposabban, sok időt töltök el PHP programrészek írásával, a már működő weboldalaimat is interaktívabbá teszem ezzel. Gyakran olvasgatok programozással foglalkozó blogokat, nagyon jó alapötleteket, megoldásokat lehet találni, amit a saját kódom megírásánál hasznosítani tudok. Érdekes kipróbálni, hogy hogyan tudom hasonló struktúrában én megoldani az aktuális feladatot. Ezúton is köszi srácok, sokat tanultam és tanulok tőletek, igyekszem majd meghálálni a blogon, ha tudok válaszolni a kérdéseitekre, meg fogom tenni.

Egyre jobban fejlődök ebben is, ezért eljött az ideje annak a régi tervemnek, hogy vállalkozóként is elvállaljak webfejlesztési megbízásokat. Nemrég el is indítottam a vállalkozást, saját megbízásokat is vállalok, már van is egy-két ügyfelem. A múlt hét folyamán találkoztam egy régi kollégámmal, elmeséltem neki az életem fejleményeit. Ő megkérdezte, így kezdésnek, hogy elgondolkodtam-e rajta, hogy vállalkozói biztosítást kötök.

Őszintén szólva eddig ez még eszembe sem jutott, ezért utánanéztem, és először a szekhelypartner.hu oldalon találtam róla egy bejegyzést. Szándékosan nem biztosítók oldalán kerestem rá, ők nyilván csak szépet és jót írnak róla. De itt független véleményt olvashattam a vállalkozói biztosítás hasznáról, komolyan fontolgatom is, hogy megkötöm.

Felkeltette a figyelmemet az oldalon a székhelyszolgáltatás címszó, nemrég hallottam efelől, kíváncsi voltam miről van szó pontosan, mik a székhelyszolgáltatás feltételei. Nem régóta vagyok vállalkozó, de máris volt gondom azzal, hogy egy hivatalos levelet nem kaptam meg időben egy vidéki út miatt, kicsin múlott, hogy nem kaptam bírságot miatta. Ezzel a múlttal az emlékezetemben elég hasznosnak tűnik már, hogy a székhelyszolgáltató átveszi a leveleket helyettem, amit azzal lendülettel át is küld mailben. Hamarabb olvashatom hogy mi van benne, mintha otthonra érkezne. Persze sokkal egyszerűbb lenne, ha eleve elektronikus csatornát használna minden hivatal, de hát még csak a 21. század van, mit is várok?

Mindenesetre ennek elkerülésére jó kis lehetőség a székhelyszolgáltatás, nem beszélve arról, hogy ha valamilyen hatósági ellenőrzésre sor kerülne, azt is intézhetem azon a telephelyen, nem kell a gyerekek füzeteit félretolva a konyhaasztalon lefolytatni. Megtetszett az ötlet, már csak pontosabban utána kellett néznem, hogy működik ez, hogyan is néznek ki a székhelyszolgáltatás feltételei.

Akinek fontos a költségek alacsonyan tartása, lehet hogy elgondolkozik a weboldal ajánlatán az újlengyeli székely bérlésről, mert ott nem kell IPA-t fizetnie. Ha viszont nívósabb cégnek akarjuk láttatni magunkat, néha elég csak az, hogy budapesti székhellyel rendelkezünk, ez már a mi döntésünk. Az is levenne a vállamról egy kellemetlenséget, hogy a cégtáblát kihelyezik a bérelt székhely címén, talán így nem csenget be többet a szomszéd, hogy én mint szakértő menjek át, mert elment a net.

Nekem ennyi elég is volt, el is döntöttem, hogy módosítani fogom a székhelyem, több szól mellette, mint ellene. Főleg hogy a szolgáltatásban benne van a tárgyalóhasználat lehetősége is, ami jól fog jönni, amikor majd az egyik világméretű fejlesztő céggel tárgyalok. Most miért? Bármikor megtörténhet, ki tudja?

További jó fejlesztést fiúk és lányok, szerintem találkozunk még ezen a blogon.

[Top]