PHP

Blog

A programozó is vásárol néha, jól jön az online Lidl akciós újság

A programozókat valamiért mindenki úgy képzeli el, mint magukba zárkózott, ápolatlan, antiszociális kockákat, akik a high-tech barlangjukban ülve egész nap a számítógép előtt ülnek, és nincs semmi emberi kapcsolatuk. Rendben, előfordul az ilyen is, de a legtöbbről nem mondanád meg ránézésre, hogy ezzel foglalkozik. Sőt! A programozás kimondottan magas szellemi és intellektuális képességet, jó problémamegoldó készséget igényel, ezen kívül gyakorlati érzéket is! Tehát az a kép, amit a filmek, játékok, internet világa fest rólunk, teljesen fals. Na jó, előfordul egy kis munkába temetkezés, de az csak a hajtós időszakban. Olyankor viszont jól jön egy kolléga, aki kisegít és visszaránt a valóság talajára. Például amikor annyira belemélyedtem a dologba, hogy eszembe se jutott elmenni vásárolni, akkor a akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag oldallal mentett meg, és hozta újra tudomásomra, hogy odakint is van egy világ.

Itt a közelünkben van egy Lidl, oda szoktam kijárni ebédért, valamint ott vásárolok be, mikor megyek haza. Mivel a feleségem gyakran igen sokáig dolgozik, így a napi teendőim között ez is szerepel, de néha úgy elvarázsolódom, hogy szinte el is felejtkezem arról, hogy annak is van egy nyitvatartási ideje. A legutóbb például úgy eltemetkeztem a munkában, hogy ha a munkatársam nem ír egy üzenetet, simán elmulasztom a vásárlást, és mehetek haza üres kézzel. Az a módszerem ilyenkor, hogy lemegyek, megveszem ami kell, visszahozom, és amikor indulok haza, akkor már csak felkapni kell a szatyrot és mehetek egyenesen. De nagyon belefelejtkeztem egy problémába, szóval jól jött a segítség.

Ahogy elmélyülten dolgoztam, egyszer csak felugrott egy belsős chatablak, amin a kollégákkal szoktunk egyeztetni belső hálózaton. A nevem szerepelt benne, meg a akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag webcím, és annyi, hogy mindjárt záróra. Hirtelen felocsúdtam, és bár a figyelmeztetés ellenére még volt vagy egy órám zárásig, megnyitottam a küldött linket. Egy olyan oldalra mutatott, ahol digitálisan lapozhatóak a Lidl és más boltok akciós újságjai, amit nagyon ötletesnek találok. Például így vettem észre, hogy az egyik kedvenc nassolni valóm most akciós, szóval már ezért is jövök eggyel a kollégának. Amikor kinéztem belőle, hogy mire van szükségem, összeszedtem magam, és leballagtam, még éppen időben, hogy megvegyem, ami kell.

Ott jutott eszembe, hogy a figyelmeztetésért és a akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag oldalért cserébe veszek egy-két doboz energiaitalt is a figyelmes kollégának, ugyanis nagyon szereti. Ezzel talán eléggé megköszönöm, és arra sarkallom, hogy máskor is figyelmeztessen, ha ilyen előfordul. Visszafelé azon gondolkodtam, hogy vajon miért nem nekem jutott eszembe ilyen jó ötlet, hogy digitálisan elérhetővé tenni az akciós újságokat? Ezzel rengeteg ember életét lehet megkönnyíteni, és egy csomó papírt megspórolni vele.

Otthon aztán a feleségemnek is megmutattam a akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag oldalt, és ő is el volt ragadtatva! Rendszerint már elfogy a folyosóról az akciós újság, mire hazaérünk, így viszont bármikor elérhető bárki számára, és még előző este ki tudjuk nézni belőle, hogy éppen mit lesz érdemes másnap keresni! Rengeteget fog könnyíteni az életünkön. Ráadásul folyton bajban van, hogy mit főzzön a hétvégén, így legalább tud nézelődni, amikor van szabadideje, és ihletet tud gyűjteni, hogy kitaláljon valamit. Nem kell feltétlenül újnak lennie, bőven elég, ha eszébe jut egy klasszikus fogás valamelyik újság alapján. A lényeg, hogy immáron jócskán meg lett könnyítve a helyzetünk az online nézhető akciós újságokkal.

[Top]