PHP

Blog

Egy jó program, a NAV-os ellenőrzések abszolválására

Volt már vállalkozásotok? Netán nemrég váltottatok KATA-ról valami bonyolultabbra? Tudhatjátok akkor, hogy milyen könnyű bürokratikus útvesztőkbe keveredni manapság…

Tudjátok netán azt is, hogy mi az a tehergépjármű menetlevél? Vagy, hogy esetleg, ha van céges járműve egy vállalkozásnak, akkor bizony képbe kerülhet az útnyilvántartás is? Ha még csak előtte álltok ezeknek, és csak most térképezitek fel ezt a világot, aminek része mondjuk a tehergépjármű menetlevél – mindenki elkezdte valahol, egyszer el kell olvasni ennek a mibenlétét is, és utána kell nézni minden hozzá kapcsolódónak -, ahhoz ajánlom a figyelmetekbe a roadrecord.hu weboldalt. És annak legfőbb nóvumát, amiről nemsokára ejtek is természetesen szót.

De indítsunk teljesen általános vonalról, hisz ezen blog hasábjain én az informatika világának szépségeit szoktam bemutatni, ami századunk sajátja… Szóval, azt írják az adott linken, hogy például az útnyilvántartás az egyik leginkább ellenőrzött bizonylat, ami a NAV-ot érdekli, ilyesfajta cégek vizsgálatánál. Olyannyira, hogy a negyedik a sorban, ami ezt az “érdeklődési listát” illeti. És komoly jogszabályi előírások vannak, amiknek meg kell felelni, hogy mindent elfogadjanak. A roadrecord.hu oldalon egy olyan informatikai megoldást találunk ami segít megelőzni, kivédeni az esetleges büntetéseket! Mert elrontani valamit könnyű, a büntetés pedig tényleg nem várat magára… Itt mindenképpen egy úgy megalkotott útnyilvántartás tervezetet készíttethetünk példának okáért, ami megfelel az elvárt paramétereknek mindenben. Azért tervezetet, mert azt aztán késszé tenni persze már a mi dolgunk, de ez a lehető legeslegkisebb ügymenet már vele. És ez így hivatalos. (A lényeg az, hogy elkészüljön, és NAV-biztosan készüljön el, tehát legyen módja az afféle önellenőrzésnek, ami ismeri a NAV-os ellenőrzés pontos logikáját)

Márpedig fontos a hivatalosság – amint írtam, ennél a szolgáltatásnál minden hivatalos és legális! A roadrecord.hu felismerte, hogy tömegigény az, hogy egy sokszor keszekuszaságnak tűnő dologra legyen egy, arra az egyetlen területre specializálódó projekt, és akkor mindenki számára, aki a segítségét kérne ebben, az egyik fontos dolog biztosan ki lehet pipálva a hétköznapi intéznivalói során. A bürokratikusságot régóta nem sikerül visszaszorítani hazánkban sem, és én már nem is hiszek benne, hogy fogunk még élni nélküle… Egyszerűen mindig annyi dolog lesz cég- vagy vállalkozásműködtetésnél, egyebeknél, hogy mi személyesen nem fogunk tudni mindenre figyelni! Ehelyett találjuk meg a megfelelő szolgáltatást arra a dologra inkább. Ha nem tesszük, az ügyintézés elhúzódásának végtelen spiráljába kerülhetünk. Ha viszont élünk az adott lehetőséggel, szemvillanás alatt túllehetünk valami fontos dolgon. És jobban alhatunk onnantól. Mert ki akarna mindig stresszelni a soha véget nem érő önkorrigálás szükségessége miatt? Szerintem abba simán bele lehet akár bolondulni. A roadrecord.hu-val viszont ledobhatunk megint egy terhet – hát miért ne tennénk?

Na, de, hogy megértsük az egész technikai értelemben vett lényegét is: hogyan készít nekünk ez a szolgáltató el mindent, amit szeretnénk??? Egy applikációval, számítógépes programmal, természetesen. Ha eddig nem lett volna világos. Hisz ez már itt a XXI. század, és mindennek az alapja ez. Egy programhoz kapunk hozzáférést, amivel elérhetjük az eddig említetteket! Az oldalon pontosan leírják, hogy mely adataink használata által, és minden mást is. Sok-sok infó, közérthetően világítja meg, hogy miért lehet szükségünk ezen programra.

A roadrecord.hu weboldal, illetve azon belül a fentebbi linkem az olyan alap dolgokat is kifejti továbbá, saját találmányuk népszerűsítése mellett, hogy mit is kell tartalmazzon a tehergépjármű menetlevél, és ilyesmik, szóval… Általános tájékoztatókhoz is kattanjatok rájuk mindenképp!

Újra és újra tudok hozni, láthatjátok, arra példákat, hogy papíron vezetni bármit miért idejétmúlt. Ami fontos, arra kell készüljön egy számítógépes program. Most megint egy apróság, de fontos apróság érte el ezt a szintet és vált könnyebbé a programozásnak hála!…

[Top]