PHP

Blog

Programozóként is sokat tanulhatunk az online marketingről

Volt egy ismerősöm még középiskolában, aki élt-halt a programozásért. Akkoriban még ez egyáltalán nem érdekelt engem. Persze én is láttam azokat az akciófilmeket, ahol szemüveges alakok nagy komolyan pötyögtek, számunkra értelmezhetetlen kódsorokat a számítógépükbe. Ez azonban nem volt elég indok nekem arra, hogy az életemet a programozás mellett tegyem le. Hiszen tudtam, hogy ez az egész nagyrészt csak fikció és a valóságban, biztos nagyon máshogy működik a kódok írása.

Azóta eltelt már sok-sok év. Tavaly ősszel azonban mégis megfontoltam, hogy milyen érdekes lenne, ha mondjuk honlapokat tudnék programozni. Nem baj az, ha az ember egyszerre több lábon is meg tud állni a munkapiacon. Találtam egy olyan videó sorozatot, ahol nagyon emberközelien magyarázták el a programozás alapjait. Nekem nem is volt többre szükségem. A videós ajánlott egy könyvet, ezt beszereztem és már kezdődhetett is a programozói karrierem.

Egy oldalt akartam létrehozni, amelyet sokan látogatnak. Ez azonban elsőre hangzik csak egy egyszerű műveletnek. Rengeteg gondba ütköztem és nem is tudom, hogy most hol tartanék, ha nem akadtam volna véletlenül rá az „Online marketing tanácsadás és kivitelezés” feliratra. Kétségbeesetten böngésztem aznap a neten, valami segítség után és miután rákattintottam erre a kiírásra, egy csapásra megoldódott minden problémám.

Az oldalnak a neve, ahová az Online marketing tanácsadás és kivitelezés kiírás vezetett, Keresőben Első volt. Beszédes név, mivel ez az elsődleges céljuk. Kezdő programozóként még nem hallottam korábban sohasem a keresőoptimalizálás fogalmáról. A Keresőben Első oldalán azonban erről is rengeteg szó esett, egy nagyon közérthető tájékoztató keretében. A oldal maga úgy volt megtervezve, hogy még az a felhasználó is pontosan tudhatja, hogy mi-merre van, aki életében először lépett fel ide. Nem is baj, hogy a saját oldaluk ilyen igényesen van kivitelezve, hiszen online marketing tanácsadás és kivitelezés szolgáltatást ígérnek nekünk

Tehát, miután meggyőződtem arról, hogy a saját oldaluk megfelelő, elkezdtem részletesebben tájékozódni arról, hogy miket ajánlanak a pénzünkért cserébe. Azt hittem, hogy a Keresőben Első egyetlen funkciója az, hogy előbbre vigyenek minket a keresési listában. Az oldalon lefelé tekerve azonban lassan rádöbbentem, hogy sokkal többről van szó. A Keresőben Első a honlapunk megtervezését és karbantartását is vállalja. Ez nem azt jelenti, hogy elvesznek tőlünk minden kreatív szabadságot. Inkább azt, hogy végig segítenek nekünk abban, hogy a lehető legjobb módon megvalósíthassuk az elképzeléseinket.

Online marketing tanácsadás és kivitelezés

Az internet világa egy különös hely. Minden kis dolog számít abban, hogy miként tervezzük meg az oldalunkat. Ezalatt nem csak arra gondolok, hogy a honlapunkra tévedő embereknek elégedettnek kell lenniük azzal, amit látnak. Nem, az internet háttér-munkálataiban sokkal többről van szó. Különböző algoritmusoknak kell megfelelnünk ahhoz, hogy oldalunk népszerű lehessen és sok ember által ismert. Sokunknak erre nincsen előképzettsége és nem is gond ez. Nem kell mindenről tudnunk. Viszont elengedhetetlen az, hogy egy megbízható cég álljon mögöttünk abban, hogy miként fog kinézni a honlapunk.

A Keresőben Első minden szempontból kivételes munkát végez. Rengeteg elképzelésem volt azzal kapcsolatban, hogy miként nézzen ki a honlapom. Ezt kompromisszumok nélkül véghez is tudtuk vinni. Pár dologban kellett csak változtatnom azért, hogy az oldalam optimálisabb legyen. Ezeket azonban mind teljesen ésszerűnek tartottam. A kommunikációt tehát soha nem éreztem egyoldalúnak. Ráadásul egyszer sem hagytak cserben, ha valamit hamar kellett volna megoldani.

[Top]