PHP

Blog

Klíma otthonra egy jó kis webshopból

Engem mindig is érdekelt a számítástechnika és az ezzel kapcsolatos új felfedezések is, csak sajnos egyáltalán nem vagyok jó benne. Nagyon szuper dolognak tartom, ha valaki annyi mindent tud, hogy soha nincs baja a technológiával, és szinte bármit meg tud csinálni a számítógépen. Egy időben komolyan elgondolkoztam azon, hogy mivel ez mégiscsak egy tanulható dolog, jó lenne elmenni egy tanfolyamra, de aztán lebeszéltem magam róla. Van egy ismerősöm, aki mérnökinformatikus, és applikációk fejlesztésével foglalkozik, így nyilván tud programozni is. Kértem, hogy mutassa meg, hogy ez hogyan néz ki a gyakorlatban, hogy egy kis ízelítőt kapjak belőle testközelből. Hát, nem hazudok, ha azt mondom, hogy körülbelül 5 percig volt türelmem nézni és hallgatni, hogy mit csinál, úgyhogy ezzel el is dőlt: nem iratkoztam be semmiféle tanfolyamra.

Pedig jó lett volna, ha lenne érzékem hozzá, de sajnos nincs. Az ismerősöm is egész nyáron otthonról fog dolgozni, mert hát ebben a munkakörben megteheti. Viszont emiatt úgy döntött, hogy klímát fog vásárolni, ha már egész nyáron be lesz zárva a lakásba.

Ajánlottam neki egy céget, a Klímaglobál Kft.-t, mert már korábban hallottam róluk az egyik szomszédomtól, és sok pozitív dolgot mesélt erről a cégről, és azt gondoltam, hogy az ismerősömnek is jó lehet.

Nagyon örült az ajánlásnak, főleg, hogy tapasztalat útján ismertettem meg vele a céget. Az oldalukon, ami tulajdonképpen egy webshop, elég sok információ megtalálható a klímákkal kapcsolatban, úgy általánosságban is. Innen tudtuk meg, hogy különféle klíma berendezések léteznek. Például oldalfali klímának nevezik szaknyelven azokat a klímákat, amik a falra vannak szerelve, tehát ezek a „hagyományos” klímák, amik általában a lakásokban szoktak lenni. Amiket pedig leggyakrabban irodákban vagy üzletekben lehet látni a plafonon, azokat kazettás mennyezeti klímának nevezik.

A Klímaglobál Kft. egyébként nem csak klímákat forgalmaz, de még szereléssel is foglalkozik, illetve azok tisztításával is meg lehet őket bízni, vagyis igazából minden légkondival kapcsolatos tevékenységgel bátran fel lehet őket keresni. Ezen túlmenően lehet még náluk vásárolni elektromos fűtőberendezéseket, infrapaneleket és hőszivattyúkat is, de az ismerősöm ugye a klímák után érdeklődött.

Nem sokat teketóriázott, elég hamar kiválasztotta és meg is rendelte magát a készüléket, és viszonylag gyorsan ki is szállították neki – sajnos arra nem emlékszem már, hogy pontosan mennyi idő alatt.

Megerősítette a szomszédom tapasztalatait is, mert neki is pozitív élmény volt megismerkedni a Klímaglobál Kft.-vel, és ugyan még közel sem esedékes, hiszen még nincs is beszerelve a légkondi, de már el is döntötte, hogy egy év múlva újra fel fogja keresni őket a klíma tisztítása miatt. Mert hát, az ilyen dolgokat jobb, ha szakértőkre bízza az ember.

[Top]