PHP

Blog

Egy barátomat csak az üzleti angol nyelvtanfolyam választja el a diplomától

Sokan vannak, akik a nyelvvizsga miatt nem kapnak diplomát. Pedig egy üzleti angol nyelvtanfolyam csodákra képes, és ha a megfelelő helyen végezzük el, akkor a nyelvvizsga sem fog mumusnak tűnni.

Nekem is volt szerencsém olyan tanfolyamhoz, ahol semmit sem tanultam, de a nyelvvizsgát mégis csak meg kell szerezni, ha diplomát szeretne az ember. Sok szaknak már az üzleti nyelvvizsga a követelménye és a hiedelmekkel ellentétben nem könnyű az sem. Vannak, akik azt hiszik, elegendő, ha a közepes nyelvtudásuk mellé elkezdenek otthon angolozni, és az üzleti angol is menni fog nekik. Sajnos ez nem így van, nagyon sokan vannak, akik így futnak neki a nyelvvizsgának, persze sikertelenül. Az üzleti nyelvvizsga nehéz, és nem árt, ha profik segítségét kérjük hozzá.

Az egyik barátomnak csak ez a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy végre megkapja a diplomáját. Számtalanszor futott már neki az üzleti nyelvvizsgának egyedül, és mindannyiszor bukás lett a vége.

De végre rá tudtuk venni, hogy menjen el egy nyelviskolába, mert egy üzleti angol nyelvtanfolyam keretein belül biztosan sokkal többet tudna tanulni, mint otthon egyedül.

Nem véletlen, hogy nyelviskolába járnak az emberek, hiszen vannak olyan praktikák, amelyekkel sokkal könnyebben meg lehet tanulni egy nyelvet. A nyelvtanárok ismerik ezeket és segítenek a diákoknak abban, hogy ezek használatával Ők is elsajátítsák a nyelvet.

A nyelviskolák hatalmas előnye, hogy fejlesztik az ember társalgási készségét, míg otthon nagyrészt csak feladatokat oldunk meg. Tankönyvekből nehéz megtanulni egy nyelvet, ha nincs, akivel beszélhetnénk. Akkor sajátítjuk el igazán, ha használjuk is és beszélünk.

Persze a nyelvvizsgának is több része van, de a legproblémásabb a beszéd szokott lenni. Akkor ugyanis nincsen időnk átgondolni, hogy mit szeretnénk mondani, hanem azonnal ki kell tudni fejezni magunkat egy másik nyelven. Ebben van igazán a nehézség. Lehet, hogy ha le kellene írni, akkor meg tudnánk csinálni, de mivel azonnal kell válaszolni a kérdésekre, ezért sokkal nehezebben szedjük össze a gondolatainkat.

A barátom, akiről írtam, végre elment egy nyelviskolába, ahol egy üzleti angol nyelvtanfolyam keretein belül fejlődhetett. Ő is alátámasztotta, hogy teljesen más, ha az ember otthon, egyedül igyekszik elsajátítani egy nyelvet, mint így, tanári segítséggel.

Ahogyan a nyelvoktato.hu oldalon is olvasta, érdemes olyan képzést választanunk, ami nekünk a legjobban megfelel. Hiszen mindenki máshogyan tanul, és egy angol tanár meg tudja ítélni, hogy a leghatékonyabb tanulási módszerek közül melyiket használja.

Vannak, akiknek a kommunikációra kell rágyúrniuk, velük többet beszélnek a tanárok, vannak, akiknek viszont a nyelvtannal van a problémájuk és vannak, akik nehezen értik meg a hallott szöveget.

Ahhoz, hogy magabiztosan elsajátítsunk egy nyelvet, beszélnünk is tudni kell, nem csak az a fontos, hogy megértsük, amiket mondanak nekünk.

Az a barátom, akiről írtam, a beszéd nehézségével küzdött. Ezért ment el végül hosszas unszolás után az angol üzleti nyelvtanfolyamra, ahol az egy hónapos kurzus alatt rengeteget fejlődött.

Jelenleg nincsenek nyelvvizsgák, ezért még nem tudta tesztelni magát, de azt mondta, hogy sokkal többet tud már, mint amikor legutóbb elment egy nyelvvizsgára, és biztos benne, hogy ezúttal sikerülni is fog neki.

Szerintem az is hozzájárul a sikerhez, hogy mennyire bízik magában és a tudásában valaki. Sajnos nincsen sok szabadidőm, de amikor van, akkor gyakran gyakorolok vele a nyelvvizsgájára. Igaz, az üzleti angol nekem sem az erősségem, de mivel a programozásban minden nap aktívan használom az angolt, szerintem egészen jól is megy.

Remélem, hogy ezúttal sikerülni fog neki a nyelvvizsga, de örülök, hogy megértette a nyelvtanfolyamok fontosságát, amik segítenek abban, hogy helyesen és szépen beszéljük az angol nyelvet.

[Top]