PHP

Blog

Számítógép alapismeretek

Posted on július 14, 2015  in Uncategorized

computer-158675_640Mindenkinek szüksége van némi számítógépes ismeretekre. Hogy miért? Hiszen manapság, már akinek van számítógépe, az mindent elér. Be tud vásárolni, ruhát tud venni, háztartási gépet tud hozatni, mindent!

Az első lépés az, hogy vásároljunk egy számítógépet. Azt, hogy ki milyet szeretne, maga dönti el. Van, aki az asztali gépre esküszik van aki a laptopra…kinek melyik a szimpatikusabb, vagy mire is fogja használni.

Persze az is egyértelmű, hogy egy gyereknek nem fogunk vásárolni egy laptopot, hiszen azért elég sokba kerülnek, és első gépnek nem feltétlenül kell egy ilyen.

Ha szerencsénk van, konyítunk egy kicsit a számítógéphez, és a programozásához is. Aki ennek a hiányában van, még kell egy hozzá értőt találnia, aki a különböző programokat felteszi.

Mindenkinek érteni kell hozzá

Még a majd 70 éves nagymamám is használja a gépet. Igaz nem arra, amire én, hanem kártyázik, zenét hallgat. Talán az elsők között volt, amit megtanult, mert így tudja hallgatni a régi idők zenéit, azt amit ő szeretne. Persze azért nem egy nagy internet guru.

Szinte mindenkinek kell számítógépes ismeret. Az éttermek is használnak már számítógépet, hiszen ez a legegyszerűbb, és leggyorsabb. Van olyan hely is, ami már olyan modern, hogy kint az étterem részen beírjuk a gépbe, és bent a konyhában már nyomtatja is ki a megrendelést.

De szinte minden helyen használnak számítógépet, egy egyszerű ruházati bolt is. Bevételnél eladásnál egyaránt szükségesek az ismeretek. Soha nem késő elkezdeni egy alap tanfolyamot! Mindenkinek ajánlom, hogy előtte végezzen el, egy alap tanfolyamot, mielőtt bármilyen gépet vásárolna.