PHP

Blog

Egy jól szigetelt házban még a gép előtt kockulni is jobb érzés

Jól menő programozóként úgy gondoltam, hogy sosem lesznek anyagi gondjaim. Már az első munkahelyemen, egy szoftverfejlesztő cégnél is millió feletti fizetést ajánlottak. Ennek persze a feleségem örült a legjobban, akinek sokáig nagyon tetszett, hogy az informatikus férje bármit meg tud neki venni! Egy idő után azonban előjöttek a problémák, és a reset gomb megnyomása már nem volt többé opció…

A programozó szakma sajnos ilyen, van, hogy napokig tényleg úgy tűnik, mintha fel sem tudnék állni a gép elől, és hiába akarunk minden hónapban közös wellnesshétvégére menni, egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy ne vigyem magammal a laptopomat… Nem videojátékfüggő vagyok, hanem a számítógépes játékok fejlesztése a munkám, és ezért sokszor áldozatokat kell hoznom.

Amikor kirúgtak a munkahelyemről, bánatomban persze az egész napot az általam fejlesztett játékok társaságában töltöttem. A feleségem beadta a válást, és követelte rajtam a közös házunk árát. Azt kívántam, bárcsak egy életszimulátorban lennék, nem pedig a való életben…

A végén már a rezsi fizetése is nehézséget jelentett, ezért érdekelni kezdett a födém szigetelés rétegrendje, mert mindenképp szerettem volna találni egy olyan megoldást, ami segíthet csökkenteni a költségeket. Az eredetei terv az volt, hogy valami olyan szigetelést teszek fel, aminél működik a csináld magad módszer is, mivel akkor csak az anyagár lesz a költség. Persze nem volt sok kétkezi munkás tapasztalatom, ezért nagyon feldobódtam, amikor megtudtam, hogy a fujhato.hu időnként akciókat is kínál az általuk profi módon elkészített szigetelésekre.

Az ilyenkor alap dolognak számít, hogy tudja az ember, hogy miből tevődik össze a födém szigetelés rétegrendje, de a fujhato.hu szakembereinek sokszor más kihívásokkal is szembe kell nézniük. Ők pedig mindig sikerrel veszik ezeket az akadályokat. A nehézséget sok esetben az jelenthetné, ha mondjuk egy már beépített tetőteret szeretnének utólag leszigeteltetni a tulajdonosok. Merthogy azt gondolhatnánk, hogy ehhez kötelező módon le kell bontani a gipszkartont, ami így csúnya lesz, plusz költséget eredményez, ideiglenesen használhatatlanná teszi a helyiségeket, stb. A jó hír az, hogy ennek a fele sem igaz, mivel a fujhato.hu olyan technikákat használ, amelyek mindezt a rombolást nem teszik szükségessé! A munkájuknak kívülről szinte alig lesz látható nyoma, mégis kevés idő alatt végeznek vele!

A jól és gyorsan végzett munkához persze előny, ha történik egy előzetes helyszíni szemle, amit van lehetőségünk kérni a fujhato.hu-tól. Ez mindkét fél számára jó megoldás. Míg a fujhato.hu szakija jobban meg tudja tervezni ezáltal a megvalósítandó projekt minden egyes részletét és növelni tudja a bizalmat leendő új ügyfele részéről, a megrendelőnek kiküldött előzetes és körülbelüli árajánlatok pontos átszámolása is meg tud történni, így pedig mindkét felet kevés meglepetés érheti innentől kezdve.

A fujhato.hu végül mindenben valóban teljesen korrekt volt, és nagyon szép munkát is végeztek szinte rekord idő alatt! Úgy gondolom, ez egy nagyon jó lépés volt a rezsicsökkentés, illetve a ház értékének növelése terén! (A volt feleségem persze utólag ezt már nem követelheti rajtam, ahogyan az többmilliós új gamer számítógépem árát sem, amit a megspórolt rezsipénzből fogok majd előbb-utóbb megvenni)! Mióta van szigetelés, azóta még a zajok is kevésbé szűrődnek be, így minden adott a nyugodt, egésznapos kockuláshoz. Sőt, most már télen-nyáron jó a hőmérséklet is hozzá!

[Top]