PHP

Blog

A programozás és a webshopok

A programozás számomra mindig is egy különös világot jelentett – mintha kínaiul beszélnének azok, akik értenek hozzá. Valahányszor egy kódrészletet látok, vagy az algoritmusokról hallok, olyan érzésem van, mintha valami távoli, elérhetetlen területre tévedtem volna. Bevallom, nekem ez sosem volt vonzó, pedig elgondolkoztam rajta egy időben, mert anyagilag igenis jól hangzik ez a pálya, de végül úgy éreztem, elárulnám a számomra fontos dolgokat akkor, ha pályát módosítanék pusztán a pénz miatt.

A barátom viszont programozó és kutató, méghozzá a mesterséges intelligencia területén. Egyszerre csodálom és tisztelem azért, amit csinál, és emellett sokat aggódom is érte. Számomra elképesztő, hogy olyan komplex rendszereken dolgozik, amelyek képesek a tanulásra, a problémamegoldásra, és amik emellett egyre jobban hasonlítanak az emberi gondolkodásra. Ha valaki képes arra, hogy megértse és irányítsa ezeket a bonyolult folyamatokat, az az én szememben igazán különleges tudással rendelkezik. Ráadásul egy új projekt keretében intézményeknek és cégeknek népszerűsítik a mesterséges intelligenciát, hogy hogyan tudnák még jobban hasznosítani munkájuk során. Most hirtelen sokan lettek „AI guruk” de az ő és a kollégái tudásában tényleg lehet bízni. Egyébként sokszor próbálta már elmagyarázni nekem a munkája részleteit, és bár csak felületesen értem, amit mond, érzem, hogy amit csinál, az a jövő szempontjából rendkívül hasznos és fontos.

Ugyanakkor azt is látom, hogy milyen stresszes és lélekölő tud lenni ez a világ. A barátom gyakran mesél róla, hogy az állandóan változó technológiai környezetben folyamatosan fejlődni kell, lépést tartani az újításokkal, és megoldani a bonyolult problémákat, amelyek néha reménytelennek tűnnek. Olykor úgy látom, hogy a munka teljesen magába szippantja, megrágja és kiköpi, és a nap végére semmi ereje nem marad kikapcsolódni vagy feltöltődni. Bár hihetetlenül tehetséges és elkötelezett, néha attól félek, hogy ez a stressz hosszú távon kiégetheti.

Ami viszont a barátomat mindig jobb kedvre deríti, az a carolina reaper paprika ár, ha az Egri Chiliagok webshopjában nézelődik. Nagy „csípős kedvelő” ugyanis, imádja a különleges ízvilágú termékeket, amiket az egrieknél meg is találunk, de még akár őrleményeket, aszalványokat és savanyúságokat is. A carolina reaper paprika ár természetesen attól is függ, hogy milyen formában vásároljuk meg, de az egrichiliagok.hu-ra a rendszeres akciókért is érdemes gyakran ellátogatni, vissza-visszatérni. A kedvenc termékeinket nehéz lenne egy csokorba összegyűjteni, annyi van ugyanis – bár míg én inkább a gyengébb, csak kissé pikáns ízvilágra szavazok, addig a barátom a csípősség nagymestere, és ezek után gondolom, nem meglepő, hogy a maximum erősségű egri chilik nagyobb részét már végigkóstolta, mióta megismerkedtünk a branddel. Mindegyik nagyon ízlett neki, úgyhogy üzeni a blog olvasóinak, hogy egytől egyik csak ajánlani tudja őket. A legnagyobb meglepetés számára az Egri szurok volt. A habanero egyfajta gyümölcsös ízvilágot ígér, és kevésbé csípős, mint sok társa, ugyanakkor itt sem volt csípősségben hiány, egyúttal nagyon különleges ízélményt jelentett. Nekem a szarvasgombás szósz és a mézes chili volt a két kedvencem eddig, de nem akarom mindig ugyanazokat az ízeket rendelni. Túl sok izgi dolog van, ami még kipróbálásra vár! Mondjuk nekem az extra csípősekből nagyjából egy csepp is elég, ezért is döntök inkább a visszafogottabban csípős dolgok mellett.

A carolina reaper paprika ár tehát csak az egyik elenyésző szempont a válogatásnál, sokkal inkább az egyedi ízkombinációkra szoktunk menni, na meg persze az extrásabb címkék, csomagolások is megragadják a figyelmünket. Az Egri Chiliagoknál tudjuk, hogy mindig minőségi termékeket kapunk a rendelések során, plusz tényleg az árakra se lehet panasz.

A merészebb egri chilik kipróbálása során nem csupán új ízélményekkel gazdagodhatunk, hanem a konyhai kreativitásunkat is fejleszthetjük. A különböző chilik keverése, használata különböző ételekben, például szószokban vagy ételekben, izgalmas lehetőségeket kínálnak – mi is előszeretettel pezsdítjük fel velük megszokott ízeinket. Az egri chilik leírásai segítenek, mi mihez passzol. A különböző intenzitású chilik hozzáadásával tehát akár újraértelmezhetjük a klasszikus recepteket is, és egyedi ízvilágot hozhatunk létre – úgy állítva be az egri chilikkel az étel csípősségét, ahogyan csak kedvünk tartja.

Jó látni, ahogyan az egri brand egyre nagyobbra növi ki magát – mi a kezdetektől fogva visszatérő vásárlók és szurkolók vagyunk! A konyhánkból már nem hiányozhat az Egri Chiliagok repertoárja, a hűtőnk tele van a pikánsabbnál pikánsabb ízeket nyújtó üvegekkel. Minden pikánsság és csípősség iránti rajongónak csak javasolni tudom, hogy tegyen egy próbát a szószaikkal, mert ilyen különleges ízvilággal máshol még nem találkoztam. Persze kezdőknek érdemes lépésről lépésre bevezetni, és a kevésbé csípősekkel kezdeni a barátkozást, de azért nem kell félni a szószoktól!

A weboldal kezelése egyszerű, könnyen ki lehet igazodni a különböző menüpontokban. A szállítási feltételek és a fizetési lehetőségek rugalmasak – nekünk egyébként eddig mindig kifejezetten hamar érkeztek meg a szószok. Ha a rendelésedet csomagpontra vagy automatába kéred, akkor nem is vagy a futárhoz kötve úgymond a házhozszállítással, de mindig előre jelzik egyébként, hogy mikor jön meg a csomagod. Kártyás és utánvételes fizetés is megoldott, így mindenki megtalálhatja a neki komfortos fizetési és szállítási módokat. Az Egri Chiliagok természetesen bármilyen felmerülő kérdés esetén is elérhetőek, így e-mailben és telefonon is felkereshetjük őket (utóbbit csak munkaidőben tehetjük meg természetesen).

carolina reaper paprika ár

Remélem, hogy a chilik kedvelői számára tudtam egy izgalmas újdonságot mutatni, esetleg egy régebbi kedvencet az eszükbe juttatni. Mi nemrég táraztunk be az egrichiliagok.hu-ról, bár most látom, hogy megint szuper akcióik vannak… Olykor nehéz ellenállni a csábításnak. A merész chilik ugyanis olyat nyújtanak, amit semmilyen más alapanyag vagy étel nem, ez pedig az ízek intenzitása. A legtöbb csípős chili nem csupán éget (hiszen az önmagában nem lenne túl élvezetes), hanem egyedi aromákat is hordoz, amelyek megváltoztathatják az ételek ízét. Például a habanero citrusos, gyümölcsös jegyeket tartalmaz, míg a ghost pepper füstös ízélményt hordoz. Érdemes a lehető legtöbbet kipróbálni, és különböző ételekkel kombinálni őket, hogy megtaláljuk azokat az ízeket, amelyek a leginkább elvarázsolnak bennünket. Az Egri Chiliagok lenyűgöző repertoárjának köszönhetően pedig bőven van (és lesz is) miből válogatni az ízekben való kalandozáshoz! Kellemes, csípős napokat kívánok mindenkinek!

[Top]